Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

monolog 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, že prej snad plánujou další díly. Nejvíc mě naštvalo, jak změnili tu hudbu. To už není Nemocnice na kraji města, ale na pokraji útoku rozzuřených diváků! Abrháma mám rád, ale zdá se mi, že nějak ztratil svůj agilní projev a je jak utahaná ženská po dvousměnným provozu ve fabrice. Největší chybu tady udělali v tom, že neobsadili Kaisera (nebo nějakýho jinýho srandistu) do následné role doktora humoristy-kritika. Měl na to náběh už v původní nemocnici. I Štrosmajer tam říkal, že se mu hrozně podobá. A Štrosmajer ten původní seriál oživoval až neuvěřitelně, bez něj by to takhle oblíbený vůbec nebylo. Byl by to jen další trochu nadprůměrnější seriál, ale vlastně spíš až příliš dramatickej a vážnej. No, tenhle seriál není dramatickej vůbec, ale vážnej taky až příliš. Obě hvězdy jsou pro Janžurku, jinak to stálo opravdu za nic a díval jsem se na první tři díly jenom kvůli starým seriím, dál už jsem to jen chvilkama přepínal. Škoda toho, dalo se to natočit mnohem mnohem mnohem líp, než to nakonec vyšlo. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tři díly, více se prostě nedalo. Mělo by to mít jiný název! Trapné dialogy, hrozní herci, jednání všech zúčasněných zcela mimo realitu, fakt debilní scénář. Je mi líto především hrdinů původního seriálu. Pan Abrhám tady původně nechtěl hrát kvůli nějakému bulváru, byl jsem z toho velmi smutný, teď vím, že měl trucovat dál!! ()

Reklama

Tamdydam odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál je podle mě v náší kotlině velmi přelomový a významný. Pokud se nemýlím, tak právě on odstartoval lavinu těch nejzhovadilejších seriálů, jeké kdy u nás vznikly ( Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Velmi křehké vztahy pro velmi pevné nervy... ). Viděl jsem několik celých dílů ! a musím říct, že mě to vysloveně naštvalo. V novinách se neobjěvil jediný spravedlivý komentář, ztrapnila se v tom polovina mých oblíbených herců, vyhodilo se na to prachů, jako snad doposud za žádný český seriál,... Děs běs. Hudba strašná, děj stupidní, dialogy k pláči, scény z operačního sálu připomínající krvavá jatka,... Ale zas mě těší, že další pokračování už horší být nemůže ()

Vronsky 

všechny recenze uživatele

Příjemná nejednoznačnost většiny charakterů původní nemocnice se během dvaceti let transformovala do zmateného kolotoče všemožných pocitů, ve kterém se sympatie a antipatie střídají tempem, ze kterého bolí hlava. Více než slibné herecké obsazení je pak jen trestuhodně nevyužitý potenciál, jakkoliv nezpochybnitelné kvality zúčastněných aktérů jsou promrhány utrápenou snahou hrát podle ukázkově nepovedeného scénáře. Charismatické Osobnosti, záměrně s velkým o, typu doktora Štrosmajera či Fastové byste hledali marně i naivně optimistickým okem, z lepší, tedy průměrné, poloviny dnes nutno zmínit Ivu Janžurovou a Tomáše Töpfera, ovšem vše navíc nově s nepříjemnou pachutí latinskoamerických skvostů doby současné. V aktuálním hodnocení tedy slabé tři hvězdičky víceméně z nostalgie, neboť i ten o pětinu století mladší sourozenec se sledovat dá, nicméně spíše než napjaté očekávání dalšího pokračování osudů oblíbených postav připomíná vyhlídka nového dílu značně rozpačitou zvědavost, kdo se zase s kým pohádal či vyspal. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie 1 *. Je mi líto, ale nemůžu jinak. Připadalo mi, že herci - a zejména ta stará garda - si se svými rolemi nevěděli rady. Ten pocit jsem měla jak u Josefa Abrháma, tak u Elišky Balzerové i Ivy Janžurové. Prostě pokud není dobrý scénář, který by měl alespoň jakous takous logičnost ve vývoji postav, tak není kde brát. A vznikne pak paskvil jako je tento. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)
  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)

Reklama

Reklama