Reklama

Reklama

Život kotěte

  • Francie Mon chat et moi, la grande aventure de Rroû (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desetiletá Clémence a Vrnilka, její mourovaté koťátko, odjíždějí z Paříže na prázdniny do Vogéz. Příhody a nečekaná setkání, které Clémence a Vrnilka na venkově zažijí, změní jejich život. Na venkově Vrnilka objeví svobodu a přírodu, ale také nebezpečí života daleko od města. Setkává se bílým kotětem, které se brzy stane jejím přítelem. Kočička Vrnilka je zábavná, dojemná, nepředvídatelná, překvapivá, záhadná i znepokojivá, nikoho nenechá lhostejným. Je ideálním parťákem, zvídavým, trpělivým, nesoudícím a především hravým. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (9)

FlyingGentle 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry kočičích tváří, desetiletá Clémence zdrcená rozpadajícím se vztahem rodičů, přitažlivá ale i záludná příroda francouzských hor, kde žije i přírodní podivínka Madeleine s hřmotným, leč dobráckým psem Rambem - toť vše podstatné pro rodinné drama jako vyšité, kde divák lituje mladičkou dívku a zároveň drží pěsti koťáku, které bojuje o přežití (na kapačkách!!!) - takové pronikavé záběry kočičích aktérů (včetně zamilovaných pasáží s jeho bílou ctitelkou) se jen tak nevidí. Autenticita, která bije do tváře všemi podobami. Francouzská kinematografie opět jiná a opět jedinečně odzbrojující. Chvilku jsem čekal, že to bude čistě jen o kočičím světě, ale nakonec se to tak umně prolnulo s lidským (a krutě současným) dramatem, že musím smeknout. Jak má vlastně dítě v útlém věku chápat, že se jeho rodiče najednou rozcházejí a už nic nebude jako dříve? Filmařský zážtek, u kterého nechybí velice silné emoce. Sváteční rodinný biják, který fakt stál za to! ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

What you see is what you get. Režisér má zkušenost jako úspěšný tvůrce dokumentů o zvířatech, tudíž dostaneme živé kočky a koťata s autentickými zvuky, žádná počítačová animace, a to se vyplatí. (A na vrch Zlata Adamovská v dabingu.) A příběh mě nakonec mile překvapil. Život a příroda „jsou kruté“, hlavně tím, že si jdou svou cestou, oproti našim i vroucím přání… a přitom to neznamená, že to tak je špatně. Buď se umanutě budeme držet svých přání… nebo vyrosteme a přijmeme změny. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, kde malé dievčatko sa snaží vybudovať bližší vzťah s malou mačkou – pre mladé dievčatko je jediným priateľom počas rozchodu rodičov. Škoda, že celý príbeh sa nedarí predať trochu lepším a výraznejším spôsobom. P.S.: Väčšina milovníkov mačiek určite pridajú minimálne plus jednu hviezdičku k môjmu hodnoteniu. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal jak Psí domov (2019) bohužel zdání klame. Holka si najde kočku a nechá si ji jde kamsi na venkov k nějaké babce na návštěvu a kočka jí uteče to se opakuje několikrát. Pak přijde domů a zjistí, že rodiče se rozvádí a prodávají barák tak chce zajít ještě k té babce tam ta kočka opět uteče a nemůžou ji najít. Pak zapadne do nějakého pletiva a ta babka ji najde je na tom špatně a čekají , že do 3 dnů zemře ona přežije a na konci uteče do divočiny. Chybí tomu napětí nějaký výrazný příběh a celé to sází jen na roztomilou kočku. P.s. bílá jak se píše v popisu filmu rozhodně nebyla 40 procent za film a 20 za film s kočkou. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jak mě to z počátku nadchlo a vyloženě okouzlilo nádhernou kamerou, ke konci jsem z toho byl téměř rozladěný - film bohužel ústí v závěr, který mi vůbec nebyl milý. Nemyslím si prostě, že je správné vypouštět domácí kočku do lesa - ostatně u nás na to existuje zákon, podle něhož je myslivecká stráž oprávněna usmrcovat pytlačící kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližšího trvale obydleného domu. Další věc, co mi vadila, byla skutečnost, že Clémence nedala svého kocoura kastrovat (resp. film kastraci překvapivě nijak netematizuje), což je další příšerná nezodpovědnost, a kam to vede lze vidět třeba v Řecku s jeho všudypřítomnými populacemi ferálních koček v zuboženém zdravotním stavu. Takže po stránce nějakých edukačních ambicí, na které tvůrci podle všeho nějak aspirovali, je ten film po mém soudu diskutabilní až kontroverzní; na druhu stranu mu skutečně nejde upřít spoustu nádherných záběrů z kočičího života, u kterých člověk nechápe, jak se je podařilo natočit (pokud to nebyly digitální triky). Kdybych byl ale dítě, měl bych z takového filmu zaručeně brutální depku, protože ta kombinace zvířecích úmrtí a rozvodu rodičů by na mě byla moc, takže cíťům jako jsem já bych ten film doporučoval jen s velkou opatrností. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama