Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Jino 

všechny recenze uživatele

Výborné vypravování o Merlinovi. Kvalitní herci v čele se Samem Neillem dokázali udělat z televizního filmu krásnou podívanou pro celou rodinu. Hodně se mi líbil Martin Short v roli zlého skřeta, či co to bylo. Triky sice nebyly bůhví jak dobré, ale jde o televizní produkci, takže jsem tohle Merlinovi odpustil a nechal se jen unášet nádhernou atmosférou. Trvá to sice 3 hodiny, ale pro ten krásný konec bych si na to v klidu počkal znovu. 85% ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nebyl to zase až tak strašný propadák, ale na "Excalibur" to vzhlíží z uctivé dálky. Dobré herecké obsazení, obstojný příběh, který je spíše laděný do pohádkova. Trochu mi tam chybí více bojových scén, a naopak přebývá trikových efektů, až po závěrečný - trapný - boj mezi Mab a Merlinem. Jinak slušné 3. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Legenda o Merlinovi, potažmo Artušovi je určitě jednou z těch nejznámějších napříč světem, a i díky tomu se dočkala tolika odlišných zpracování. Tady se určitě může těžit z podařeného hereckého obsazení, kde si každý najde toho svého oblíbence, ať už Sama Neilla, který je pro mě pořád tím nejlepším Merlinem, pro fans HP je tu Helena Bonham Carter, pro fans Hry o trůny zase Lena Headey, a dalo by se pokračovat dále. TV zpracování je sice vidět, ale je tu taková pravá pohádkovo-fantasy atmosféra, která v divákovi zanechá velmi pozitivní dojem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pane jo, to byla mnohem divočejší jízda, než jsem si pamatovala. Myslím, že poprvé jsem Merlina viděla na tajňačku jako dost malá, když nás hlídala babička, a myslím, že zejména Helena Bonham Carter měla zásadní vliv na můj další vývoj, ale taky úplně chápu moje rodiče, proč nám zamlada zakazovali skoro všechnu televizi, a jsem jim za to vděčná. -"Die here, Auntie Mab... that's the last thing I shall do." ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Tohle Oscara za animaci rozhodně nedostalo." "Myslím, že ho ten film nedostal ani za nic jiného." Asi tak probíhala naše diskuse o tomhle filmu rozděleném na dvě části, jehož vysoké hodnocení je pro mě záhadou. Možná to měl na svědomí dabing, ale tak nepřirozené herecké výkony jsem neviděla už hodně dávno, a na to, že Merlin vznikl rok po Titatnicu, zrovna ani vizuálně co nabídnout nemá. Normálně bych tomu dala tak jednu hvězdičku, ale některé nelogičnosti scénáře mě nakonec (nechtěně) pobavily natolik, že jsem se místy aspoň válela smíchy. Co jiného lze totiž dělat, když lidé zničehonic začnou uprostřed noci provolávat heslo "Artuš je král!", přitom však Artuše nikdy neviděli a těžko znají mladíka, který před nimi stojí s Excaliburem v ruce? Další velká perlička přichází i v závěru, kde vlastně Merlin příteli přiznává, že vše bylo naprosto jinak. Celkem originální způsob, jak se vyhnout kritizování za mrvení artušovské legendy. No nic, nechám to být. Tenhle film můžete vzít jako pohádku, zasmát se u něj, ale nikdy jako nic víc. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Lynn Kressel soutěžil o cenu Artois v kategorii nejlepší casting. (Terva)
  • Martin Short soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama