Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

65%. Průměr. Takových filmů už bylo hodně (Volavka, Krycí jméno Donnie Brasco) a všechny tyto byly kvalitnější. Penna mám hodně rád, ale tady ho Oldman přhrál o několik tříd. Děj je docela jednoduchý a proto dvouhodinová stopáž je na tento film moc, občas se to hodně táhlo. Každopádně závěrečná přestřelka je hodně efektní až přehnaná. Škoda mohlo to být o dost lepší. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

All-stars (Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John C. Reilly, John Turturro) gangsterka, je tam všechno, co u tohoto žánru potřebujete - hodný a zlý brácha, milenka doufající v nápravu své lásky, tlustí Italové srkající pressa v zahulených kavárnách, ožralí agresivní irové chlastající za barem a u kulečníku a hlavně genius loci špinavého New Yorku roku 1990 ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman byl děsnej magor. V noci se nachcat v kostele, ráno se vykropit ještě v autě po cestě do baru, v baru se zlejt jak motyka a pak ještě vystřílet bandu Taliánů...tak tomu řikam pravej irskej gangster:-) Skvělé herecké obsazení s třešničkou na dortu v podobě závěrečné přestřelky. Po nějakém čase zase poctivá gangsterka. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Díky vydání tohohle filmu na DVD jsem měl možnost po dlouhé době vidět pořádnou gangsterku. Jednu z nejlepších co znám ! Sean Penn, jeho budoucí žena Robin a Ed Harris podávají výborné výkony, ale jsou jednoznačně "převálcováni" Gary Oldmanem, který předvádí výkon na který jen tak nezapomenu...... A ta muzika ! Ten jedoduchý Morriconeho motiv se mi vryl do hlavy a nejde ven :) Přidáte-li k tomu výbornou režii, tak nelze než všem milovníkům žánru vřele doporučit. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Ruka ruku prý myje - proto je dobrý mít je odložený v mrazáku - můžou se někdy hodit. Oldman je tu dobře obsazený, na rozdíl od chudáka Eda, který je tu ryzí kástingový omyl, byť se snaží jak může, ale on prostě není mafiánský typ. Penn nemá bohužel moc co hrát a románek se sympatickou Robin tu působí spíš rušivě. Jinak celá konstrukce kolem Penna tu vyznívá celkově poněkud nepřesvědčivě. Celé se to táhne jako smrad a poslední půlhodina, která působí krajně unyle až nesmyslně, kdy nebezpečně často začnete koukat na hodinky, vás ještě uzemní závěrečnou přestřelkou, kterou si dáme hezky pěkně zpomaleně, aby to bylo ještě zdlouhavější. Mimochodem tato scéna mě už sama o sobě dost iritovala, ovšem neustálé prostřihy na dudající průvod, mě vyloženě vysíraly. Tenhle doslova "přestřelený" závěr plus absence nějakého většího přesahu či hloubky - pro mě o hvězdu níž... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)

Reklama

Reklama