Reklama

Reklama

Někdo vydírá CIA tím, že vraždí zahraniční novináře a vytváří dojem, že je za to zodpovědná sama agentura. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (29)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva špioni, jeden bývalý a druhý současný v sukních, jsou CIA vysláni do slunného Řecka, aby zastavili pomstychtivého maniaka, který přišel o svoji rodinu, a nyní likviduje žurnalisty, aby to padlo za vinu výzvědné službě. Hned na začátku je divák svědkem vraždy německé novinářky, což ještě působí důstojně, o dost horší až směšnější je v příštím záběru sledovat ústředního hrdinu, kterak se ohání zručně a zálibně zednickou lžící. Vězte, že právě bývalý agent, který je vyučeným zedníkem a hrdě se k tomu hlásí, je to největší novátorství ve filmu Rennyho Harlina, někdejšího vyhlášeného akčního specialisty. Dále už se vše odehrává v málo překvapivých intencích. Harlin nikdy moc na erotiku ve filmu nebyl, takže není ani titěrná šance, že by sličnou Ninu Dobrev poslal Aaronu Eckhartovi do postele. A tak jde do popředí akce. Ta ale v žádném ohledu neohromí. Prostor především nedostala nějaká opravdu rozmáchlá akční scéna. Největší prostor akčního času zaujímají bitky a přestřelky s příměsí krve. Eckhart je docela  solidní drsňák, který se se svými protivníky nemaže, sám také utrží nějakou tu ránu a zranění, takže v tomhle ohledu film svá slaběji nastavená kritéria plní. Maniak Cliftona Collinse mohl být intenzivnější, má trochu sklony být nevýrazný. A finální zvrat v podobě odhalení záškodníka sliboval pořádnou řežbu s ozbrojenými zabijáky a vyřešilo se to hromadným výbuchem. Harlin už se ani příliš nesnaží o návrat mezi akční elitu. Natočil průměrný akční snímek, kde je akční rej veden uspokojivým způsobem, bez nároku na velká invenční překvapení. 6|10 ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

To tu fakt niekto plače, že sa z Eckharta pomaly ale isto stává “hviezda” nenáročných a tupých béček/céček...?! Preboha živého, a kedy bol áčkovým hercom?! Mňa skôr zamrzí réžia Renny Harlina - tak tu sa už môžeme baviť o páde do hovien. Na jeho remake The Strangers som už radšej ani neni zvedavý... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Lacná kópia Bournoviek so všetkými ich neduhmi neprehľadnej akcie. V bitkách fakt nič nevidno. Naháňačky na tom nie sú oveľa lepšie. Snáď len prestrelky sú ok. Ale zase tak veľa akcie tu nie je. Je to lacný akčniak. Najhoršie dopadla zápletka plná tých najobohratejších klišé, ktoré tentoraz vôbec nefungujú. Záporák je o ničom, hlavný hrdina tiež nič extra. Takže celkovo slabota. A to som sa tentoraz po solídnom trailery tešil. Hot, Harlin je už dávno za zenitom. 3/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zedník bol kedysi celkom dobrý hokejista, no a Eckhart tu nevyrovnáva ani tomu zedníkovi, nie to ešte agentovi 007, ktorého sa snaží napodobiť. No a Nina NeMocDobre ako profesionálna zabijačka? Tomu nikto neuverí ani po dvoch litroch rakije. 🍸 ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin sestrojil filmovy stroj casu a vratil se s nim do devadesatek, aby zde zanechal zcela smazatelnou stopu v podobe notne potrhleho akcniho becka o zednikovi. Pokud je to vsak kriticka sonda do urovne soucasnych remeslniku, kdy hlavnimu hrdinovi trva cca mesic postavit pidizidku na vrcholku budovy, jsem ochotna se omluvit, snist svuj klobouk, dat 4 hvezdy a dychtive cekat na pokracovani s tituly Instalater, Elektrikar a Okenar. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film bol ohlásený už v auguste 2011, pričom hlavnú úlohu a produkciu mal mať Gerard Butler. V januári 2022 bolo oznámené, že Eckhart bude mať hlavnú rolu, pričom Butler ostane v produkcii. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v Solúne v Grécku v marci 2022. Natáčanie potom prebiehalo vo filmových štúdiách Nu Boyana v Bulharsku a na rôznych miestach v Grécku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama