Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matta Sullivana, přitažlivého kluka, kterému je něco přes dvacet, opustila Nicol už před půl rokem a on se snaží marně zapomenout, nejčastěji v náručí nějaké jiné. Ale hoďte za hlavu osudový vztah, když to prostě s jinou nejde! A tak Matt dál hledá náhradu, kde se dá, a radu u svého bratra, budoucího kněze. Jednoho dne se doví, že Nicol definitivně ztratil - zasnoubila se s jiným. Cítí, že to chce radikální řez, a protože právě začíná postní období, rozhodne se léčit svůj srdcebol odříkáním. Žádné dotyky, polibky, mazlení... žádné požitky. Naprostá sexuální zdrženlivost po dlouhých 40 dnů a 40 nocí. Matt, povoláním designér webových stránek, se už po týdnu cítí neskonale lépe a vůbec netuší, že svým rozhodnutím vyprovokoval hotovou sázkovou smršť u svých kolegů a přátel, neboť jeho spolubydlící Ryan, se s Mattovým tajemstvím "svěřil" internetu. Sázky se začnou násobit od chvíle, kdy se náš odhodlaný hrdina náhodně setká s Erikou, přitažlivou a inteligentní dívkou, která mu hned napoprvé dá najevo své sympatie. Co teď? Chtěl by s ní pořád být, držet ji za ruku, líbat... jenže o sázce už ví snad všichni a přece není srab. Nezbývá než doufat, že Erika pochopí v jak těžké je situaci. Jenže i ty nejbezvadnější holky prostě některé věci berou úplně jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

Emzet 

všechny recenze uživatele

Ano, Hartnett si na 40 dní odřekne sex (ó jak hrdinské) a nijaký režisér Lehmann se okolo toho snaží vytvořit romantickou komedii, která není ani vtipná ani zajímavá. Je to tím, že Hartnett je mi odporný? Nebo tím že to je špatný film? Ta druhá hvězdička je skoro celá jenom za nápad s kytkou (nechápu co scénáristy osvítilo)... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatická a do jisté míry i zábavná teenagerská slátanina. Miláček dvanáctiletých holčiček Josh Hartnett zde hraje hejska, který žije sexem a každý večer se mu oddává s jinou. Najednou mu však rupne v bedně a rozhodne se vydržet 40 dní bez sexu a věcí s ním spojených. Jeho "dobří" přátelé ho v tom samozřejmě "podporují", zejména tím, že si sázejí na den, kdy to Josh nevydrží a konečně upustí páru... Relativně dobře stravitelná oddychovka... 70% ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Měl bych uvést svůj komentář nějakou výmluvou, proč jsem na to koukal, ale žádná věrohodná mě nenapadá - snad jen, že téma celibátu je pro teenagerskou komedii docela netradiční téma. Tím samozřejmě originalita ve filmu začíná i končí. S chudákem Harnettem se rozešla kočka a on to léčí nestříkáním. Jistou logiku to má... Ale v tomhle filmu ji nehledejte. Co lze u tohoto typu filmů hodnotit? Vtipy (málo), herecké výkony (Harnett má jisté charisma, ale o herectví mluvit dost dobře nejde ...alespoň zatím), jak, kolik a jak moc oblečený jsou v tom holky (množství a vzhled celého zástupu koz - za pět). Nejpřínosnější pro mě celých 90 minut byla vkrádající se představa filmu, který by se jmenoval "40 dní a 40 nocí dlouhá noc" a příležitost pozorovat, jak moc, moc, moc tyhle filmy (často s nimi neobcuji) stárnou - kdybych si na základě četných repríz nepamatoval, že vypadal Harnett ve Fakultě podstatně mladší, byl bych film umístil na základě jiných indicií (hadry, vtipy, žertovné odkazy na vzmáhající se kulturu sociálních sítí („na internetu je dnes všechno" ha ha ha) hluboko do 90-tých let. Sice vyloženě neurážející, ale ultimátní výmaz. ()

Johnny 

všechny recenze uživatele

Holt je to romantická komédia. A tak človek od nej čaká v podstate bezmyšlienkovú zábavu. Keď sa k tomu pridá celkom zdarilý výkon hlavného protagonistu (napr. scéna s predstieraným orgazmom) a miestami vtipné momenty ako napr. už spomenuté In-Diana Jones, tak z toho vznikne v podstate príjemná zábava. Pobavilo. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Další teen film točící se okolo sexu, nebo v tomto případě teda spíš nesexování. Nuda nuda, šeď šeď. Všechny tyhle filmy jako by splívaly v jeden, režiséři je sekají jak Baťa cvičky podle stejného mustru. Jediné, co mě pobavilo, byl název porna In Diana Jones. Ale co už mi přišlo opravdu nehorázně tupé, byla erotická scéna s kytkou... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal hlavne vo Vancouveri, ale niektoré scény boli nakrútené aj na niektorých miestach v San Franciscu. Film sa natáčal od 1. októbra do decembra 2000. (Arsenal83)
  • Všimli jste si kameramana v odrazu ve skle autobusu, když hlavní představitelé seděli na zadních sedadlech? (don corleone)

Reklama

Reklama