Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ve všech aspektech neuvěřitelný příběh. Obecně na mě tyhle události, kdy lidé dokážou jít daleko za hranice svých očekávaných možností, dělají velký dojem a jsou pro mě hodně inspirativní. Tady tomu není samozřejmě jinak. Samotný film pak podle mě rozhodně nic nezkazil. Zrežírováno tak nějak nenápadně ale dobře. Neboli nedočkáte se ničeho neobvyklého co se filmařiny týče, ale to u těchhle typů filmů nikdo nečeká. Tady jde o příběh a o to, že se to opravdu takhle událo. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už tohle ztroskotání samozřejmě působí jinak, ale i tak dlouholetý spolupracovník velkého Stevena Spielberga slušně bodoval s autenticitou a syrovostí. Pomohli mu s tím slušní herci a vlastně i fakt, že tehdejší tragické události rekonstruoval zhruba tak, jak se skutečně staly. V televizi klasika. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Četl jsem autobiografickou knihu Zázrak v Andách: 72 dní v Andách a moje dlouhá cesta domů od Nanda Parrada. Viděl jsem samozřejmě i tento film. Ten je zpracován velmi věrně a velmi dobře. Příběh sám je natolik drastický, že ,,natočit to blbě'' skoro nejde. Celým filmem se nese ta filozofická otázka, zda je legální a ospravedlnitelné pro vlastní přežití udělat cokoliv - tedy i požít lidského maso. Pro věřící pak má tato úvaha ještě další rozměr. Ale být tam, co by člověk dělal? Byl by mladý, chtěl by žít a měl by si lehnout vedle těl svých mrtvých druhů, vyčerpaný, hladový zmrznout s čistým morálním kreditem? Nebo by měl udělat to co je pro každou živou bytost hnacím motorem - přežit? Díky některým, kteří vzali toto těžké rozhodnutí na sebe se část teamu podaří zachránit. Je nutno zdůraznit, že se zde kvůli získávání potravy nezabíjelo jako při jiných dochovaných incidentech (např. při útěcích trestanců v Austrálii do buší), ale byli pojídáni ti co zahynuli při pádu letadla... * * * * ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si tento film nahrála na VHS, mé nadšení opadlo v okamžiku, když jsem zjistila, že už se mi na kazetu nevešlo asi posledních 20 minut:) Takže, když po čase tento film opět dávali v TV, těšila jsem se, že jej konečně zhlédnu celý. I po čase jsem z něj měla stejný dojem, jako tehdy. Matně se mi pozdávalo, že je film znovu předabovaný, v čemž mě ujistilo závěrečné "v českém znění." A dabing byl také snad to jediné, co mi lehce "znepříjemňovalo" zážitek. Když někteří dabéři mluví více postav, a často ještě klidně i chvíli po sobě, dost to sráží celkovou atmosféru a nádech snímku. A zrovna v této Barrandovské verzi se vyskytoval Filip Švarc (jehož hlas mi už v mnoha případech začíná vadit) a Pavel Vondra (jeho hlas, jako jeden z mála zase patří k těm, které se mi asi nikdy nezalíbí). Každopádně je Přežít mrazivý příběh o tom, co by nikdo z nás nechtěl zažít. Někomu zde možná bude chybět větší drsnost, hloubka či šokující momenty, ale v celistvém výsledku se jedná o výborné dílo. Pokud by se mnou někde uprostřed hor hňáplo letadlo, chtěla bych tam mít borca jako je Ethan Hawke:) Svou vůlí a nezlomností by dokázal zvednout na nohy i skupinku fňukajících žáků na školním výletě, kteří si stěžují, že "už je moc horko," že "už nemůžou," nebo, že "do toho kopca prostě už nevylezou.":) ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by snad ani zvrhlý mozek scénáristy nevymyslel... to se prostě muselo stát. Klobouk dolů před těmi kluky, muselo to být dost strašné. Nejvíc mě šokovalo, že to maso jedli.... syrové. Nevím proč, ale tak nějak jsem si představovala aspoň nějakou tepelnou úpravu... no nic, raději se v tom nepitvat a už vůbec nepřemýšlet, jak by se člověk zachoval v jejich situaci. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Jména těch, kteří zemřeli, byla ve scénáři změněna - s výjimkou Parradovy sestry Susany a matky Eugenie a manželky Javiera Methola Liliany. (Morien)
  • O úsilí po dosiahnutí maximálnej autentickosti svedčí aj skutočnosť, že nakrúcania sa ako poradcovia zúčastnili aj niektorí z tých, čo to všetko prežili na vlastnej koži a herci, obsadení do hlavných úloh typovo zodpovedali svojim reálnym náprotivkom. (ash99)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)

Reklama

Reklama