Reklama

Reklama

Krakenteena Ruby

  • USA Ruby Gillman, Teenage Kraken (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ruby Gillmanová žije se svou bláznivou rodinou v poklidném přímořském městečku a stejně jako jiní teenageři má pocit, že nikam nezapadá. Do jisté míry za to může modrá barva její pleti, což rodiče chabě obhajují tím, že jejich rodina pochází z Kanady. U Gillmanů platí jedno zásadní pravidlo – nepřibližovat se k slané vodě. Jenže když vaše životní láska spadne vaší nešikovností do mořských vln a nevynořuje se, skočit pro ni prostě musíte. Ve chvíli, kdy se Ruby ocitne pod hladinou, uvědomí si, že se s ní něco děje – zvětšuje se, rostou jí chapadla, začíná se čím dál víc podobat mořské obludě. Než to stačí vstřebat, narazí na jinou mořskou obludu, díky níž se dozví, že patří do starobylé generace krakenů, ochránců moří a oceánů, tedy velmi pozitivních jedinců. Překvapení? Pokud byste chtěli vědět, kdo může za to, že mají krakeni špatnou pověst, jsou to jejich zarytí nepřátelé, mořské panny. Jedna taková se na tajňačku vetřela na Rubyinu střední školu a začala jí ze života dělat peklo, protože jako jediná ví, jaký potenciál se v Ruby skrývá, když se dostane do kontaktu s mořskou vodou. Dvě do krve rozhádané puberťačky můžou vyvolat pořádné pozdvižení, a co teprve když mají mimořádné schopnosti, a ta jedna je navíc neuvěřitelně zákeřná. Pokud bude chtít Ruby sebe, své blízké a život v oceánech zachránit, bude muset udělat jednu nelehkou věc – přestat se stydět za to, kým doopravdy je. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (47)

panvasik 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to tak byl všude, ale šel jsem na to hlavně kvůli tomu, že to byla předpremiéra, kdy se to u nás ve městě hrálo už 25.6. Šel jsem na to bez jakéhokoliv očekávání a řekl jsem si, že nějak zabiju odpoledne. To že byl sál plný malých uřvaných děcek asi nikoho nepřekvapí o to víc jsem si připadal trapně. Animace byla pěkná, postavy nebyly úplně k zahození a hlavní zápletka filmu byla docela originální a já si to na té vlně i užil. Přišlo mi to i lepší než loňská Proměna od konkurence Pixaru, především mi přišla sympatičtější hlavní aktérka, která tady byla víc sympatická a dalo se jí poslouchat. Co mi přišlo moc bylo finále, které bylo takové zbytečné a že kdyby se o spíš rozhodli udělat komornější, myslím že by to házelo lepší světli i v trailerech a film by možná něco vydělal, ale co já vím možná je to spíš kvůli kampani, která byla prakticky nulová. Blbůstka, která mě zabavila :) 7/10 ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Krakenteena Ruby je generická a většinu času i nudná podívaná. Příběh je sice další variantou na stokrát ohrané téma, mnohem větším problémem však je nesourodost snímku. Krátká stopáž se promítá v roztěkanosti, kdy se nepřirozeně skáče z tématu na téma a z postavy na postavu, aniž by se cokoliv více prozkoumalo. Začne se u školní komedie, pokračuje přes podivné rodinné drama a končí u levné variace na superhrdinské bijáky. Závěrečný souboj tak působí všelijak, jen ne jako zasloužené vyvrcholení. Film lákal na změnu tradičního pohledu na mýtická stvoření, ta je ale naprosto irelevantní, protože se s ní skoro vůbec nepracuje. Zachraňuje to samotná Ruby, která je sympatická a projde si alespoň nějakým vývojem, a také mořská víla Chelsea, díky níž funguje určitá nejistota ohledně zápletky. Zbytek osazenstva je nicméně buď zbytečný, nebo otravný (v horším případě obojí - mrk na strýčka). Rád bych věřil tomu, že se vtipy pouze ztratily v dabingu. Škoda, že alespoň animace není stylová jako v nedávnem druhém Kocourovi, takhle vizuál totiž sice neurazí, ale zároveň není ničím výjimečný. Začátek působí svěže díky využití sociálních sítí a streamovacích služeb, postupně se toho však na sebe začne nabalovat tolik, že mi bylo úplně fuk, co se na plátně odehrává. Čekal jsem pohodovou komedii, dostal jsem nefunkční slepenec všeho možného. 3/10. Více zde ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: V mori zúri boj medzi Krakenmi a Morskými pannami o Poseidonov trojzubec. Aby ho schovala, sa matka Ruby ukryje so svojou rodinou na súši a rieši každodenné problémy až do chvíle, kým sa neobjaví volanie z minulosti. Herecké obsadenie: Dabing je klasicky vynikajúci a dokonalo dopĺňa každú jednu postavu. Prevedenie: Dreamworks došla šťava, nadviazanie na vynikajúce animáky ako Shrek... sú dávno v trape. A tak sa musí svet uspokojiť s podobnými nezmyslami ako je táto. Príbeh je fádny a nudný a nie je tam ani trocha vystavaného humoru. Hudobné podmazy sa nehodia k tomu, čo sa na plátne deje. Postavy negradujú a preto vo finále máte na huku čo sa s nimi nakoniec stane a poviete si, nech kľudne vyhrá mutantská morská panna. Pocity: Nepáčilo sa mi to ani trocha. Pridaná hodnota: Nezmysel o krakenkách, ktorý nestojí ani za pozretie. 16% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kirk DeMicco stále nevie nájsť cestu späť ku kvalitám, ktoré sa mu podarilo dosiahnuť s dielom The Croods. Najväčším problémom Teenage Kraken je to, že je pomerne tuctový a predvídateľný. Postavy sú priemerné, uskutočnené dialógy sú na obecnej úrovni bez skutočne vtipnejších momentov a scén. Ako jednohubka však určite neurazí. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad (taková malá mořská víla naRuby) , to je ale vše... Je to uřvané, strašně nudné, naprosto nic nového (kromě modré barvy hlavní přestavitelky).. Nezasmál jsem se ani jednou, což asi není dobře - sice to má být pro děti, ale pro mě to ani pro ně není. Tak špatný film jsem od DreamWorks nečekal, snad jen zajímavá animace to chrání od ještě nižšího hodnocení...40% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama