Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (217)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla je jedna z těch pohádek, co poměrně často běžely na mých VHSkách, jen jsem před pár lety zjistil, že si ji nepamatuji tak dobře, nebo se mi to míchá se seriálem. Hraná adaptace mě však na rozdíl od mého milované Aladdina od začátku nezajímala a to mě nechává chladným pravidelná woke kontroverze kolem, co je dnes u každého druhého očekávaného filmu.  Je však až komické jak se Disney snaží o "správnou míru etnicity" a každá hlavní postava má rodiče jiné barvy pleti. A třeba Javier Bardem je totální král, jelikož zplodil bělošku, černošku i asiatku s jednou ženou. To je ovšem ten nejmenší problém, více mi vadilo, jak je to celé laděné do podivné potemnělé barvy, minimálně prvních 45 min pod vodou než se dostaneme na prosluněnou souš. Stopáž je další z problémů této doby, kdy film má naprosto nesmyslných 130 minut a ačkoliv já osobně se neumím věcí zbavovat, půl hodina dolů by filmu jen prospěla, viz původní animák. Vlastně mě nejvíc bavila závěrečná předigitalizovaná (ovšem to je celý film, i když se prý natáčelo i v Itálii, stejně to všecko vypadá jak ze studia) půl hodina a ta nakonec notně vylepšila mé dojmy. Vím, že se nedočkáme, ale Disney by konečně zas měl najet na nějaké originální látky. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Slušná hraná verze i po letech sympatické animované jednohubky, která jen ztrácí většinu jejího kouzla, dle očekávání ovšem hlavní problém netkví v solidním castingu Halle Bailey, ale v ukázce toho, že všechny Disneyho animáky by nutně předělávku nepotřebovali. Minimálně ne v této neurážející, ale jinak k ničemu podobě.... ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že nie som veľkým fanúšikom modernej disneyho diverzity v obsadzovaní, pretože to takmer vždy vo filme pôsobí rušivo, ale hodnotenie na hranici odpadu si táto rozprávka fakt nezaslúži. S obsadením Halle Bailey problém nemám, je to sympatická naivka, presne ako jej postava a celkovo môžem povedať že casting sa vydaril. Pesničky boli fajn, 3D taktiež- krásne vynikli všetky podmorské zábery či búrka na lodi, vizuál vcelku vydarený vrátane trikov aj keď istý priestor na lepší dizajn kraba a rybky určite bol, romantika kde Ariel prišla o hlas a dvorila sa princovi bola milá a scéna s tržnicou a tancami príjemným osviežením. Záver dokázal aj dojať i keď zase to trochu kazili nasilu vsunutými zábermi všetkých možných etník ale keď to už musí byť tak budiš....solídnych 70% a chválim aj sk dabing. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba takhle hlavní herečka není tak špatná jak jsem to čekal měl jsem z ní obavy , ale nepotvrdily se Disney trochu nedomyslel, že je ve vodě namalovaná a na souši někdy ano a někdy ne, ale budiž . Má pěkný hlas nevím jestli je to opravdu  její nebo to nějak upravovaly přes vizualizér bohužel v některých písních zbytečně řve a jde to hodně poznat  . Sebastian vypadá příšerně kdo tohle schválil měl by dostat padáka  šupinka nevadí ten má tak 10 minut. Naopak ta rackyně je příšerná v animáku to byl pokud se nepletu racek tady změnili pohlaví nevím proč to jako vadilo dabuje ji Awkwafina což je příšerná herečka (čestná výjimka Raya a drak) , která je v Asii velmi oblíbená (nevím proč)  zde si i z Sebestianem zarapuje (to nejhorší co asi letos v kině uvidíte) a celkově její postava kdyby tam nebyla ni se nestane.   Triton vypadá taky divně speciálně na konci a Uršula je nemastná neslaná pak už si tam vyloženě nikoho nevybavím.  Jsou zde zhruba 4 nové písně jedna je rapová to je hnus dvě zazpívá Eric taky nic moc a tu poslední Ariel ta taky nezaujme naopak ty staré part of the world nic moc kiss the girl je příšerná oproti animáku a jediná vizuálně a trikově zajímavá  je under the sea kde se vystřídá hodně mořských zvířat sice je to takový guláš , ale na pohled je pěkná. Jinak je zde trochu změněný konec kdy Uršulu zabije ta loď akorát v animáku byla menší a dávalo to smysl tady je veliká jak kráva a zabije ji to i tak. Stopáž je smrtící, ale nejde to poznat uteklo to rychle. P.s. Eric je asi debil , že nedokáže poznat černošku od bělošky. 60 procent ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Další z live action předělávek.. Přišlo mi to úplně v pohodě, i když po Avataru: The Way of Water to působí trochu amatérsky.. Ale jinak příběh nezklame, a poslední půlhodina je moc zajímavá (i když stopáž je pro pohádku značně přestřelena).. Naprosto ovšem nechápu, proč tu bylo asi dvacet odpadů, ještě dřív, než šel film do kin. Mně teda Halle Bailey v roli Ariel vůbec nevadila - vadilo dabované znění, hlavně u písniček. Určitě to nedosahuje kvalit, třeba Lvího Krále, nebo Aladina, ale tato klasická pohádka od Hanse Christiana Andersena dostala holt trošku modernější kabát, sice mírné rozpaky, ale celkově se mi to docela líbilo, i když je to trošku infantilní a ten půvab, co měla Ariel v TV tu trošku chybí (Ale zase potěšil krab Sebastian)... Celkově to prostě není ten třeskutě vtipný animák, jakých je až příliš... Viděno v kině 2D (cze.)...70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Rozpočet měl činit 240 milionů amerických dolarů – údajně měl ovšem naboptnat až na 300 milionů, a to kvůli průtahům, které způsobila pandemie covid-19 při natáčení snímku. V rozmezí od sta do dvě stě milionů pak spolykala propagace – tržby z kin ovšem činily „pouze“ 568 milionů a studio Disney na filmu prodělalo. (fiLLthe3DD)
  • V máji 2023 editoriál čínskeho štátneho bulvárneho denníka Global Times obvinil Disney z „núteného začleňovania menšín“ a „lenivého a nezodpovedného prerozprávania príbehov“, pričom slabý výkon filmu v Číne pripisoval tomu, že: „Disney premenil klasické rozprávky na ‚obetné baránky‘ za politickú korektnosť.“ (Arsenal83)
  • Krab Sebastian (Daveed Diggs) má v tomto snímku deset nohou – v původním snímku z roku 1989 měl však končetin pouze osm (včetně klepet), jelikož v té době by něco takového bylo pro animátory příliš náročné. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama