Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (167)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jo. Nikdy předtím jsem tenhle film neviděl, nicméně je to opravdu povedená disneyovka, rozhodně jedna z nejlepších. Výborná muzika, tradičně promakané fórky, v nichž se povětšinou sice srandovně padá, nebo do něčeho naráží, ale i tak se budete dobře bavit. K tomu velice zdařilý český dabing (Zdeněk Hruška coby Sebastian obzvláště válí) a pro mě překvapivý happy-end.... No, líbilo se mi to, co na to jiného říct? :D ()

Garfildka4 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka se spoustou vydařených písní.. Když srovnám originál s českým dabingem, tak musím říct, že český se opravdu povedl i hlas samotné Ariel se mi zdá líp vybraný. Stejně jako u Elsy z Frozen mi originální hlas nesedí na 16-ti letou dívku.. (ne že by česká Elsa byla lepší a toď důvod, proč se dívám na Frozen jen v originále).. A pro všechny, kterým se tato pohádka opravdu líbila doporučuju podívat se na Broadway-skou verzi a poslechnout si ty dechberoucí výkony, zejména pak Sherie Rene Scott! And do I help them? Yes, indeed! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsou v tom chvíle, kdy bych i plný počet dal, ale celkový dojem z toho na víc než lepší 3* nemám. Nemůžu si pomoct, ale i na mě to bylo až moc dětské, většina písniček až na jednu mě taky nijak nezaujala a ačkoli tu původní "pohádku" znám, stejně to na mě bylo až moc romantické, takové zaměřené spíš na holky. Na tom samozřejmě není nic špatně, ale mě jde o to, jak moc to osloví mě, že... Jinak nejlepší postavou tu byl bezkonkurenčně Sebastian, protože nebýt jeho, tak je to podle mě dost mdlé. Takhle jsem si to díky němu aspoň do jisté míry užil. Lepší 3* ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Další příběh, který se v rámci historie zapsal do nejednoho srdce a myslí tisíce lidí. Ale do mého ne. V životě jsem řádně tento film neviděl a stejně jako zde bylo pár odkazů tak ne tak znatelných, ale lehkých. Taky moc nechápu to, že u Herkula žádný stud s Diem a podobnými a tady místo Poseidona Triton, ale tak dejme tomu. Pro mě slabší kousek, který v mém dětství nebyl. Ale pro mnoho lidí prostě kult. Finále samo o sobě docela nečekaně morbidní. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka v tom nejlepším slova smyslu, s krásnou animací a pěknými písničkami / muzikálovými čísly. Tahle konkrétní možná až přespříliš romantická, vždyť Ariel se po pár letmých pohledech kvůli nejisté lásce bezhlavě vzdává úplně všeho (rodiny, domova, přátel) a riskuje přitom nejenom svou budoucnost a život, ale i osud celé podvodní říše. No jo, já vím, jde o pohádku cílenou především na malé holky... :-) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • V DVD komentári k filmu je spomenuté, že žralok, ktorý na začiatku filmu prenasleduje Ariel a rybku Floundera sa volá Glut. (LuiCJ)
  • Morská čarodejnica Uršula pôvodne mala byť jeden z atypických druhov rýb žijúcich v hlbinách. Tvorcovia si však po vzhliadnutí dokumentu o chobotniciach povedali, že 8 chápadiel vyzerá oveľa impozantejšie, a tak sa z Uršuly stala cecaelia - na pol človek na pol chobotnica. (matthew.17)
  • Pri Arieliných pohyboch vlasov pod vodou sa animátori inšpirovali záznamom astronautky Sally Ride v beztiažovom stave. (krasomama)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama