Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (167)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. Fathoms Below ,2. Main Titles Score ,3. Fanfare Score ,4. Daughters of Triton ,5. Part of Your World ,6. Under the Sea ,7. Part of Your World (Reprise) ,8. Poor Unfortunate Souls ,9. Les Poissons ,10. Kiss the Girl ,11. Kiss The Girl - performed by Ashley Tisdale ,12. Poor Unfortunate Souls - performed by Jonas Brothers ,13. Part of your World - performed by Jessica Simpson ,14. Under the Sea - performed by Raven-Symone ,15. Music Video - Poor Unfortunate Souls - performed by Jonas Brothers ,16. "Making Of" Music Video - Kiss The Girl - performed by Ashley Tisdale ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla nemá příběhově moc čím překvapit, nicméně nabízí několik poučných mouder, které si ale divák odnese spíše až ve vyšším věku - ať už jde o splývání hranic mezi dvěma odlišnými světy (zde lidského a mořského) či o rozumný a zdravý vztah mezi rodiči a dětmi. Tvůrci v tomto případě nesázeli tolik na humornou linii - byť film obsahuje i pár vskutku úsměvných momentů (viz Sebastian a kuchař či potrhlý racek) a hudebních čísel pro odlehčení atmosféry - spíše budovali dramaticko-romantický příběh dvou na první pohled velmi odlišných bytostí, jimž nebylo zpočátku úplně přáno. Z postav mě zaujala nejvíce ďábelská Uršula, která se postarala o velmi napínavý a děsivý závěr filmu. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Seriál byl hned po Gumídcích z produkce Disneyho mým nejoblíbenějším. Krab Sebastian, rybka Flunder, přísný "Poseidon" Triton a k tomu skvělá hudba, která mi s přestávkami v hlavě zní po celý život. Škoda, že pro jednou neudělali tvůrci výjimku a závěr nezpracovali přesně podle Andersenovy předlohy. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

A začíná období Disneyho renesance což je období kdy vycházely ty nejlepší Disneyho filmy. A začíná to tímto skvělím snímkem. Původně jsem si říkal že to bude jen blbost pro holky. Ale je to jeden z nejlepších filmů tohoto maratonu. Příběh, i když je známý tak je velmi solidně odvyprávěný a místy i celkem dojemný. Tento film mi celkem připomněl Popelku. Postavy jsou naprosto dokonale napsané. Hlavní záporačka filmu je naprosto skvělá a jako záporák funguje, Animace je také velmi skvělá. Myslím že Disney zase o krok postoupil. 100% (5 hvězd) ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Skvelý animovaný film z dielne Walt-a Disney-ho. Typycké boli aj doprovodné postavi hlavnej hrdinky. Vyzdvyhnúť by som chcel hlavne kraba Sebastiana, ten mal fakt veľmi dobre vystihnuté emócie. Aj keď nemám rád spev v rozprávkach, musím uznať, že tu bol dobrý. Aj keď som mal možnosť vidieť len dabovanú verziu. Dokonalá zábava pre malých i veľkých. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Sebastianovo celé krabí jméno v originále zní Horatio Thelonius Ignatius Crustatious Sebastian. (AngelLucy)
  • Morská čarodejnica Uršula pôvodne mala byť jeden z atypických druhov rýb žijúcich v hlbinách. Tvorcovia si však po vzhliadnutí dokumentu o chobotniciach povedali, že 8 chápadiel vyzerá oveľa impozantejšie, a tak sa z Uršuly stala cecaelia - na pol človek na pol chobotnica. (matthew.17)
  • Jedná se o poslední disneyovský animák, který vznikal z velké části pomocí ruční animace spojené s analogovou kamerou. Bylo použito 1000 různých barev na 1100 pozadích. Nakonec bylo vytvořeno více než milion kreseb. (AngelLucy)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama