Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (167)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jo. Nikdy předtím jsem tenhle film neviděl, nicméně je to opravdu povedená disneyovka, rozhodně jedna z nejlepších. Výborná muzika, tradičně promakané fórky, v nichž se povětšinou sice srandovně padá, nebo do něčeho naráží, ale i tak se budete dobře bavit. K tomu velice zdařilý český dabing (Zdeněk Hruška coby Sebastian obzvláště válí) a pro mě překvapivý happy-end.... No, líbilo se mi to, co na to jiného říct? :D ()

Grondal 

všechny recenze uživatele

Toto podľa mňa nedopadlo príliš dobre, alebo prinajmenšom tak dobre ako som čakal z ohlasov, ktoré som na tento film mal. Nehovorím, že to je zlý film, skôr ide o to, čo kto asi od neho očakáva. Dostal som v zásade strašne primitívny príbeh, s priemerným vizuálnym spracovaním s jednou veľmi roztomilou malou morskou vílou. Mne to napríklad nestačilo. V dnešnej dobe už dokonca aj od animákov očakávam akosi viac, nejakú pridanú hodnotu, nejakú myšlienku. Tu sa mi toho nedostávalo, a jediné čoho som mal dosť, boli postavičky, ktoré ma nestačili prekvapovať, niekedy doslova šialenou mimikou. V každom prípade, hlavnú hrdinku zjavne kreslil zrelý muž ktorý vedel, ako zaujať a preto, sa na film pozeralo celkom dobre. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Musker s Clementsem vzali ponurou, téměř depresivní předlohu a přetavili ji v milou, zábavnou a příjemně odsýpající pohádku, kterou i po letech považuji za jednu z nejkouzelnějších mezi klasickými disneyovkami. A nejsem sám, protože moje holky ji milovaly a i teď se k ní občas nostalgicky vrací. Není divu. Je mile dětská a přitom nenudí ani dospělý doprovod a to aniž by si musela vypomáhat dnes obvyklými popkulturními odkazy. Má okouzlující zrzku jako princeznu, dokonalou zlou potvoru v podobě vychytralé chapadlovité herdekbaby a spoustu zábavných vedlejších postav mezi nimiž bezpečně kraluje francouzský kuchař. Písničky neruší, animace je výborná a nikde, kam oko dohlédne, žádná chyba. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pohádka mého narození. S tímhle jsem vyrostla a zpívám si ty písničky dodnes. Byla jsem asi dost šáhlá, když jsem se šla koupat, nějakou tu sůl jsem do koupele přisypala a myslela si, že budu mít tu krásnou ploutev. No dnes už se smířím s tím, že nebudu mořská panna, ale tuhle pohádku mi už nikdo nevezme. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem uvěřit, že se na něco takovéh budu muset dívat. pamatuji si na seriál, jež jsem už jako dítě nenáviděl a považoval ho za pohádky pro holky - a já sem přeci kluk! Ale najednou nebylo na co koukat a můj syn chtěl něco jiného a jeho maminka jakožto správná žena pustila právě tohle a já... nemůžu popřít kvality, jaké se po cca půlce filmu ukáží. Byl jsem opravdu překvapen kvalitou, jakou mě příběh krásné (opravdu krásné) Ariely ukázal a po dlouhé době jsem nedokázal od pohádky pro holky odtrhnout oči, zatímco můj syn téměř okamitě usnul... Buď jsem sentimentální, nebo zapracovalo mé já malé holčičky ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Pri Arieliných pohyboch vlasov pod vodou sa animátori inšpirovali záznamom astronautky Sally Ride v beztiažovom stave. (krasomama)
  • V Arielině jeskyni můžeme vidět obraz "Magdaléna s doutnajícím plamenem", který v sedmnáctém století namaloval Georges de La Tour. (AngelLucy)
  • Po animační stránce se ve své době jednalo o nejnáročnější Disneyho film od snímku Fantasia. Vytvořit dvouminutovou scénu bouře trvalo deseti tvůrcům speciálních efektů více než rok. (AngelLucy)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama