Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Perfect Blue je dozajista (ne)přiznaným zdrojem té nejlepší tvorby Darrena Aronofského (tj. Requiem za sen a Černá labuť) a celkově velmi podnětným příspěvkem do subžánru paranoidního „schizothrilleru“. Bezbřehá touha po naplnění ambicí bez ohledu na psychické i fyzické důsledky je zde vykreslena bez sebemenších příkras a ty občasné hororové motivy jsou zatraceně husté. [80%] ()

ad 

všechny recenze uživatele

Silné, velmi dobře natočené, a nakonec vlastně i celkem děsivé... Ale nemilosrdně minimálně jednu dolů za zbytečnou krutost s jakou je hlavní hrdinka ponižována!!! Tady se tlačí na pilu okatě moc a pro efekt... škoda, kvůli téhle malé "lži", která během filmu spíš otravuje, se budu dloouho rozmýšlet, než se na něj znovu podívám... ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Další z řady japonských podivností na které se oko Evropanovo dokonce i zvládne dívat. Nečekejte ale žádnou procházku růžovým sadem - ze všeho nejvíc mi tohle dílko připomínalo Lynchovu tvorbu, pouze s tím, že zde je dokonce i celkem jasné rozuzlení. Pokud má tedy člověk náladu na něco trochu víc netradičního, mohu Perfect Blue jedině doporučit. Celkově 84 %. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

pro milovníky páté série Bojacka Horsemana a Persony od Bergmanna parádní jízda mentálně narušeným mozkem člověka a nejinak narušeným společenským showbiznisem. polechtá a pohladí všechny disociativní či bipolární diváky, traumatizuje, případně přikrmí existující paranoiu. animace není jen pro děti - důkazem budiž celkem hardcore (byť simulované) znásilnění a postava stalkera, při jehož zjevení si budete chtít nablít do kyblíku. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dospívání jedné dívky jako vražedný thriller. Je vůbec zajímavé, že Japonci asi nejlépe umělecky uchopili jungovskou evropskou hlubinou psychoanalýzu.  Zatímco Murakami pojal v Kafkovi na pobřeží dospívání chlapce v muže jako fantasy road trip, Murai v tomto anime analyzuje vnitřní přerod dívky v ženu podobně jako si Ingmar Bergman hraje s mateřstvím a nevěrou (jen s využitím thrillerových filmových prvků). Má to jen jednu vadu. Murai je muž a stejně jako u sledování Bergmana si říkám, jestli jde o pravdivý pohled do nitra ženy, či jen o projekci mužské fantazie. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama