Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Mindfuck jak prase! Naprosto temný thriller, kde opravdu nevíte, čemu máte věřit. Mnohaúrovňové vyprávění je ale bravurně zvládnuté. Pecka. Skvělá animace (převážně v rychlých pasážích, jinak je to zase samý staťák a 6 fps), skvělý příběh. Nejspíš ale bude potřeba vidět víckrát. Jo a proč název Perfect Blue se mi odhalit nepovedlo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dospívání jedné dívky jako vražedný thriller. Je vůbec zajímavé, že Japonci asi nejlépe umělecky uchopili jungovskou evropskou hlubinou psychoanalýzu.  Zatímco Murakami pojal v Kafkovi na pobřeží dospívání chlapce v muže jako fantasy road trip, Murai v tomto anime analyzuje vnitřní přerod dívky v ženu podobně jako si Ingmar Bergman hraje s mateřstvím a nevěrou (jen s využitím thrillerových filmových prvků). Má to jen jednu vadu. Murai je muž a stejně jako u sledování Bergmana si říkám, jestli jde o pravdivý pohled do nitra ženy, či jen o projekci mužské fantazie. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nevěděl sem, co mám od tohodle filmu čekat a musím říct, že počínaje 50. minutou sem opravdu nestíhal nic jinýho, než valit voči. Naprosto mistrovský mix takovýho toho popelkovskýho typu, říznutej Davidem Lynchem, a Wesem Cravenem, matení diváka, že neví, jestli sleduje děj, nebo film, popř. komu se vlastně co zdá... Přestože animace občas trošičku pokulhává, samotné tempo filmu je naprosto smrtící, strach z neznáma vas pohltí naprosto úplně, a ty dvě honičky jsou obě tak naprosto vysilující, že se u nich docela zapotíte. Konec fimu se dá sice vykládat více způsoby, a v některých místech působí zpětně trošičku nelogicky, ale věřím, že je to pouze otázkou opakovaného zhlídnutí. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný mindfuck, který si s divákem hraje jako kočka s myší. Začátek je sice slabší, ale postupně se komplikuje a komplikuje, až nakonec vůbec nevíte co se to proboha děje. Což koneckonců dokazuje i to, že do dnešního dne nevím, jestli jsem celý příběh vlastně pochopila správně. Animace není moc pěkná ani moc propracovaná, ale z některých scén a hlavně ze soundtracku mi běhal mráz po zádech. 8,5/10 ()

kchaja 

všechny recenze uživatele

Napadá mě, že tento film je anime jenom kvůli tomu, že tvůrci nesehnali dost dobré herce. Tenhle film má totiž všechno co správné psychologické drama mít - hlavní hrdinku, která prochází životní změnou, výjimečné prostředí, které zaujme diváka, dostatečně krvavou zápletku a vše podtržené výbornými hereckými výkony. No sice jsou to výkony manga postav, ale to jim neubírá nic z jejich přesvědčivosti. Jediné co bych snímku vytknul, je pomalejší začátek a trochu podivné zakončení... Možná až se zase za pár let nebudou mít v Hollywoodu co točit, jedinou věc kterou budou muset změnit je s lehkostí poskakující pop-idol alter-ego. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno