Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Doteraz neviem o čom to bolo, ale to čo som si najviac z filmu zapamätal bola typická uškriekaná aziatka a celkovo nechápem, čo ma núti sledovať japonské animáky v japonskom dabingu, pretože to je fakt k nevydržaniu. Animácia nie je zlá, ale na dobu vydania filmu sme mali možnosť vidieť už aj lepšie kúsky. Postavy sú otravné a nesympatické a s hlavnou hrdinkou sa nejako neviete stotožniť a skôr si prajete jej skoré znásilnenie jej voayerom. Hudbu som neregistroval v snímke žiadnu, skôr len nejaké tóny. V tomto animovanom filme sa neudeje nič, čo by ste si pamätali roky. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ano tak animace je skutečně velmi slabá a design postav mohl být také o poznání lepší. Obě složky psůobí při filmu rušivě, asi nebylo dost peněz. Přesto je tento film zajímavý kousek. Hlavní hrdinka Mima se rozhodne praštit se zpěvem a stát se herečkou... Vcelku banální příběh, který až ve druhé polovině nabere na obrátkách a človkě musí pořád přemýšlet co se tam sakra děje a kdo je kdo, případně kdo co udělal. Inspiriace Lynchem zřejmá. Film mě zaujal a mohu ho doporučit, byť jedno podívání asi stačit nebude na výklad. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Možná i proto, že původně se měl natáčet jako hraný, ale zemětřesení v Japonsku zničilo studio v Kobe, a tak tvůrci přešli na finančně nenáročnější animovanou verzi. Film je natočený podle románu Yoshikazu Takeuchiho. Animace už několikkrát použité zápletce příběhu dováva styl a přidané tajemno. Také zdvojený zločin v reálném životě i v natáčeném filmu oživilo zápletku. Úspěch je jako droga a mnoho lidí ztrácí perspektivu skutečného sebe. Tady je to samotná herečka/zpěvačka, fanoušek, kamarádka/manažerka, postava ve filmu. V honbě za štěstím a úspěchem může být těžké zůstat nohama na zemi a dokázat rozlišovat mezi sny a realitou. Na konci filmu ten pohled na město vypadá jako reálný záběr - skvělá animace. [O rozdělených osobnostech jso utaké filmy - The Three faces of Eve a Sybil.] ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Thriller o popové zpěvačce, která se rozhodne přestoupit na hereckou dráhu, což se ovšem ukáže býti velice obtížným... Úžasně strhující. Fantasticky atmosferické. A navíc s parádní mysteriózní příchutí. Mňam! (nebo spíše „Brr!“?) Nemám jediné výtky - Perfect Blue je pro mě jedním z nejlepších filmů vůbec. 9+/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vzít to do ruky nějaký dobrý španělský thrillerový režisér a scénář upravit třeba Jean-Claude Carriére, který by dodal lepší zvraty, mohl by to být majstrštyk. Jako ono to není špatné a dokonce tam, kde jiné filmy tlučou většinou prázdnou slámu - tedy ve své prostřední části - tady to šlape velmi napínavě. Ta myšlenka, kdo je kdo, a co je realita, a co seriál, je tady vážně skvělá a líbila se mi. Jenže není dotažená do konce. Třeba u té poslední scény, která jak polopatická jak sviň, by se mi víc líbilo, kdyby ve zrcátku byl obraz té druhé. Nebo kdyby se ukázalo, že šlo o film ve filmu celou dobu. Fakt by to mělo hned lepší grády. Navíc hlavní postava je nesympatická kráva až na půdu - přehnaně ambiciozní hvězdička (o jejíchž rodičích se jen mluví, ale jejich reakci nikdy nevidíme), která udělá pro kariéru vše, klidně natočí porno film, a o níž víme jen to, že si kupuje kravské mléko a má rybičky? To je dost málo. A proč se ve druhé části už nemluví o její bývalé skupině? Zpočátku se zdá, že by to mohl být nosný dramaturgický prvek, ale je zahozen bez jakéhokoliv vysvětlení pryč. A to vylhání se maskou - sorry, tlustou postavu maskou neukryješ. Ale zase jsem po letech rád viděl ikonku Netscape Navigatoru. :-) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama