Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

malylada 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně epicky se podařilo přenést na plátno romantický příběh, plný silných okamžiků. Herecké výkony se nedají popsat slovy a Brad Pitt s Anthony Hopkinsem opravdu září. Zwick se vymazlil s každou scénou, kdy dokáže pohnout emocemi nespočet krát a navíc děj chytře zasadit do historických reáliích. Celé to umocňuje fantastická hudba, která svoji intenzitou posunuje tyto momenty o několik pater výše. Možná na závěr přichází klišé, uspěchanost, ale rozhodně to nekazí celkový dojem, ba naopak. Film je opravdovouu Legendou o vášni.......9/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dávno předtím, než jsem dokázala plně ocenit ságy z počátku 20. století, zamilovala jsem si strasti rodiny tří synů plukovníka Ludlowa odehrávajícící se nejprve v magickém čase před 1. světovou válkou a po té zasahující až do doby prohibice. Dokonalá výprava, výtečné obsazení (Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Karina Lombard a Gordon Tootoosis) a gradace dramatu v nadčasové podobě, dělá z Legendy o vášni smělého nástupce legendy o Tristanovi a Isoldě, jen s tím malým rozdílem, že v této verzi získá Tristana mladičká míšenka Isabel. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Susan Shilliday, William D. Wittliff .. Opravdu velký film, který je zeširoka naplněn životním příběhem jedné americké rodiny, jež je lemovaný dílčími tragédiemi a milostnými spory. Hudba je mimořádně výtečná. Hlavní dvě herecká jména zaručeně plní své role. Kamera přímo kouzlí, však vymazlené, vizuálně poutavé záběry jsou osvědčenou součástí filmů režiséra Edward Zwick. Scény vypjaté a silné nechybí, přesto napoprvé utábořím své hodnocení kousek pod vrcholem. K dispozici jsem měl jen televizní dabovanou verzi (což skutečně nemusím) a taktéž délka snímku v několika momentech byla spíše na obtíž. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Snad trochu moc dlouhé, ale sledovat Hopkinse (nejlepšího herce vůbec) a spol. je zkrátka radost. Některé scény jsou navíc fantasticky natočeny - 1.světová válka, divocí koně aj. Krásnou přírodu dokázal skvěle využít kameraman John Toll (Oscar) - k pěkným obrázkům navíc hraje nádherná hudba Jamese Hornera (asi jeho nejlepší dílo vůbec). Film, režie, hudba a Pitt byli nominováni na Zlatý glóbus, výprava a zvuk na Oscara. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Teda, to byla nálož romantiky. Text distributora je možná zbytečně dlouhej, ono by stačilo napsat, že na ranč přijede pani Ormondová a veškeré mužské osazenstvo by jí rádo udělalo dítě (slušně řečeno), což je základní linka proložená věcmi jako válka, volby, pašování atd. Jinak míra úmrtnosti u Ludlowových je hodně vysoká a ke konci filmu i trochu otravná. Aby to nevyznělo úplně zle, film má excelentní kameru a hudbu - scénérie středoamerické krajiny s Hornerovou hudbou jsou úžasné a na Anthonyho Hopkinse - zvlášť v poslední tak třetině filmu - je radost se dívat. Kdybych to měl brát v kategorii "romantické filmy", je to hooodně vysoko nad různými pseudokomediemi s tou odpudivou paní ze sexu ve městě nebo Meťů Mekonohým. Když to beru podle sebe, jsou to férové dvě hvězdičky. Update 2023/10, fér spis ctyri. Film ma víc rozměru, které jsem před těmi 15 lety nevnimal a teď ano. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Film aj kniha obsahujú príležitostné výrazy v cornwallskom dialekte pričom Ludlovci majú byť imigrantskou rodinou s cornwallskými koreňmi (etnická skupina britských Keltov). (Arsenal83)
  • Brad Pitt povedal, že mu skúšali naniesť make-up, aby mohol hrať Tristana ako starého muža v epilógu, ale výsledky neboli presvedčivé. Starého Tristana nakoniec hral Doug Seus, tréner medveďa Barta, jediný muž, ktorý mohol bezpečne zápasiť s Bartom pred kamerou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama