Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Prubner 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu jsou docela zábavné a zdařilé, ale jakmile se příběh přenese do Dánska, autorům dochází nápady a děj se stává málo věrohodným (v rámci žánru, samozřejmě) -hrdinka se s královským protokolem sžije velmi rychle a bez problémů, vše jde jako po másle, což lze jen těžko akceptovat. Problém je v tom, že autoři smíchali do jednoho filmu dva vzorce romantických filmů: sbližování dvou povahově odlišných partnerů a aklimatizace obyčejné dívky v prostředí nejvyšších kruhů. Výsledkem je pak pochopitelně to, že pořádně nefunguje ani jeden a navíc se vzájemně ruší. Výrazným kladem je ovšem výkon Julie Stilesové. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nebudu se opakovat. Přísahám, že jsem chtěla něco takového napsat jako kolega "golfista". Je to skutečně oddychový film, kde nemusíte přemýšlet, jenom čekáte jak se to vyvrbí. A protože by Američané film bez Happy Endu těžko přijali, tak se to zakončilo sladkým polibkem. Jenom se divím našim hercům jako Dáši Bláhové ( guvernantka v královské rodině) a Lence Termerové (statistka v davu na ulici při vítání mladého krále), že přijaly takové "štěky" byť v americkém filmu. Bláhová je tam asi 20 sec. a to ještě z boku a Termerová asi 5 sec. vykukuje z davu. Nechápu to za žádné prachy. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Naivní, předvídatelné a nanejvýš naprosto nereálné. Ovšem musím dát 3/5, jelikož každá holka si alespoň jednou za život takového prince vysnila a tento sen nás občas provází i celý život. Nejlepší na tom je, že je tu i skvělá herečka Julia Stiles v roli "holky z davu", která dělá film přirozenějším a luxusní sameček Luke Mably. Tato dvojka z trojice těchto filmů je naprosto v pořádku a díky tomu je to mnohem lepší. Takže tento díl ano a nevadí mi ani opakování...ale všeho s mírou. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Už svým názvem film naznačuje, že by se divák měl připravit na pohádkově laděnou cestu. A daleko od pravdy není. Od zmodernizované a omlazené verze klasického schématu Cesty do Ameriky a propracovanější variace Deníku princezny sice nečekejte nic světoborného, ale při naladění se na tu správnou (pokud možno příjemně romantickou) notu je zde záruka příjemně strávených devadesáti minut. Alespoň já jsem se tak po celou dobu cítil, protože jak jinak si mám vysvětlit fakt, že na vypichování situací „tam bylo špatně to a tamhle zase ono“ nemám chuť. Rozhodně však mám chuť vypíchnout to, co bylo dobře. Nejdůležitějším, nejpůsobivějším a jednoznačně nejlepším prvkem celého filmu je bezpochyby Julia Stiles. Konečně jsem měl možnost vidět i jinde než jako členku týmu „těch zlých“ z (prozatím) obou dílů o ex-agentovi Jasonu Bourneovi. Stiles předvádí naprosto fantastický výkon, ve kterém jsem se spokojeným (a chvílemi téměř až údivným) úsměvem sledoval s jakou lehkostí hraje emoce, pilného studentíka nebo členku dvora. Princ a já je přesně ten typ filmu, který pobaví nenásilnou cestou a pak hezky pomalu vyšumí s dobrým pocitem, že neurazil. Tři hvězdičky nechápejte jako průměrné hodnocení filmu, ale jako nadprůměrné hodnocení filmu reprezentující svůj žánr. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že to bude pohádka o tom jak chudá dívka k princi přišla, a zhruba první dvě třetiny tento model i docela příjemně funguje. Pak však přichází takové podivné zadrhávání ve scénáři, něco jako "je potřeba ještě něco natočit, tak nastolíme další problém, ale zároveň ho nechceme zas až tak moc rozebírat a dát mu nějaké opodstatnění". A vše korunuje divný a v tomto případě trapně přeslazený konec (zásadní problém, který se poslední půlhodinu řešil a byl jasným důvodem k rozchodu je najednou během vteřiny smazán?). Jo, a představiteli prince zoufale chybí nějaké to charisma a jiskra. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Když princ Edvard (Luke Mably) mění olej z fritézy, tak mu začne stříkat a zaneřádí mu celé ruce od loktů dolů. V dalším záběru má ale ruce i rukavice úplně čisté. (MrAldridge)
  • Film se měl původně točit v Rumunsku. (M.B)
  • Snímek se původně měl jmenovat „The Prince and the Freshman“. (imro)

Reklama

Reklama