Reklama

Reklama

Emma Lloydová má svůj pořad v rádiu, v němž radí posluchačům s láskou. Vypracovala několik bodů, včetně testu kompatibility, a svého vědeckého postupu se striktně drží. Zapomíná však na opravdovou bezhlavou zamilovanost. Sofia, která si má brát hasiče Patricka, Emmu poslouchá a začne mít o svatbě pochybnosti. Zavolá doktorce Emmě do studia a na základě jejich rozhovoru svatbu zruší. Patrick to nechápe, je smutný a na doktorku Lloydovou pěkně naštvaný. Aby se Patrick Emmě pomstil, požádá syna sousedů, aby se naboural do systému úřadu a zadal tam, že Patrick Sullivan a Emma Lloydová jsou manželé...  Emma je zasnoubená s Richardem, který vydal její knihu. Najednou na úřadě zjišťují, že se nemohou vzít, neboť Emma je údajně vdaná. Emma považuje tento údaj za chybu systému, ale napravit to může jedině tak, že musí vyplnit spoustu formulářů, které má podepsat jak ona, tak i její manžel Patrick Sullivan. Emma se hned za Patrickem vydá a chce mu vysvětlit situaci. Patrick pochopitelně ví, oč jde, a dělá nechápavého, přičemž se mu podaří Emmu opít. Emma se ráno probudí v Patrickově bytě, což ji vyděsí a bez formulářů spěchá do práce. Dokumenty jí později přinese Patrick s tím, že už domluvil i schůzku u notáře, a doprovodí ji na ochutnávku dortů. Patrick je příjemný bezprostřední muž, pravý opak Richarda. Ten se chtěl sice Emmě pomstít za zničení života, ale pak se do ní zamiloval. Emma se dál drží striktně svého vědění, ale začíná být zmatená pocity, které dosud nezažila... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (173)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Film (není to ani komedie a romantika je v něm křečovitá), který je naprosto pod možnosti herecké trojice Thurmanová, Morgan a Firth. Určitě si tihle tři nezasloužili hrát v takovém blábolu. Doktorka (ve filmu nepadne slovo, čeho je vlastně doktorkou) Emma Lloydová je v otázkách lásky odbornice na slovo vzatá. Ve své pravidelné rozhlasové relaci udílí posluchačům praktické rady, jak se k otázkám lásky správně postavit. Je rovněž oblíbená jako spisovatelka a hlavně má před svatbou se snobským vydavatelem, kterého hraje Colin Firth. Na úřadu však oba zjistí, že je Emma provdaná za jakéhosi Patricka Sullivana (Jeffrey Dean Morgan), o kterém nikdy v životě neslyšela. Rozhodne se ho tedy na vlastní pěst vyhledat, a ejhle, on ten cizí chlápek je docela charismatický hasič, do kterého se zamiluje. V sázce tak budou její city k zajištěnému snoubenci, ale ani srdci expertky na lásku se nedá poručit. Netuší však, že hasič jí chtěl dát tak trochu za vyučenou za to, že jeho nastávající manželce udělila špatnou radu a že to byl on, kdo pozměnil údaje na oddacím listě. Film by udělal stokrát líp, kdyby byl o omylech, nedorozuměních a trapasech se záměnou snoubenců. jak se to stane v jediné nápadité scéně filmu, která ovšem nevyužije svůj potenciál ani napůl. Scenáristé to neustáli a neuvědomili si, že postava doktorky je dost nereálná a za normálních okolností by v reálu nefungovala, stejně tak jako většina postav v ději. To bylo vlastně zbožné přání scenáristů, kteří stvořili od první minuty předvídatelný příběh, kterému nepomohly ani známé herecké tváře. Je to naivní blábol bez nosných vtipů a špetky invence, ve kterém postavy z minuty na minutu mění svá rozhodnutí. A pro diváka je to zkouška jeho trpělivosti. Uma Thurman se do podobných rolí vůbec nehodí. 1/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokázal som to pozerať len kvôli Ume, ktorá bola na zahryznutie triezva aj opitá, naštvaná aj veselá. Ale tým asi všetky klady končia a zostane len chaotické tliachanie trochu prelietavej Emmy v podivnom príbehu s indickým spoločenstvom. Sladký záver sa dal čakať, len to nemuselo byť sladké zo všetkých strán. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Klasická lovestory, pri ktorej je každému jasné ako to celé skončí. Dôležité však je vždy to, čo sa bude diať medzi tým a ako dokážu celý príbeh podať a najmä čo najviac vyťažiť z ponúknutého námetu a prostredia. Takže mali sme tu smutného požiarnika a egocentrickú spisovateľku - ako týchto dvoch spojiť, rozdeliť a napokon opäť spojiť? Až tak ťažké to veru nebolo. Ale spočiatku som si myslel, že to bude väčšia fraška. Inak to bolo celkom pozerateľné a keby namiesto Umy Thurman, ktorá vo mne nevzbudzuje žiadnu charizmu, obsadili radšej inšiu herečku (hoci aj Jennifer Aniston alebo Cameron Diaz), tak by to mohlo byť aj 4-hviezdičkové. Takto ostávam pri troch, a oceňujem zaujímavý dej a viacero pekných scén s príjemnými dialógmi. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Stop romantickým komediím bez nápadu!!!!!! Vím, že v tomto žánru se těžko vymýšlí něco nového (neříkám, že to nejde), ale když už dochází invence, měl by vše zachránit alespoň humor. No nic, už je natočeno, tak vyzvednu alespoň zajímavě poskládanou dvojici Thurman & Morgan. Překvapení je především druhý jmenovaný, který totálně odstavil na druhou kolej krále sympaťáků Colina Firtha. ()

Meleth 

všechny recenze uživatele

Chci zpátky tu hodinu a půl mýho života! To byla snad ta nejhorší romantická komedie, kterou jsem kdy viděla. Nechápu Umu, že takovou roli vůbec vzala... Colina, že má ty nervy si zas a znova zahrát tuhle unylou postavu... Takže moje 1* je pro Jeffreyho a v tomhle případě jen proto, že je to kus chlapa.... protože o nějakém hereckém či filmařském umění se tu opravdu mluvit nedá. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu jsou na stole dva šálky na kávu, které v prostřizích mizí nebo mění svou polohu. (Terva)
  • V scéne, keď zmoknutá Emma (Uma Thurman) príde za Patrickom (Jeffrey Dean Morgan), má ešte dole v reštaurácii pery narúžované na červeno, ale kým vyjde hore na poschodie, tak už má pery bez farby. (nirvana91)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech New York a Greenwich. (Terva)

Reklama

Reklama