Reklama

Reklama

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Zločinecký pár, který se ukrývá na odlehlém pozemku, se stane nevědomky obětí spiknutí, jehož cílem je vydírání ze strany těch nejnepravděpodobnějších spiklenců.

Filmový scénář vychází z poměrně neznámého a již dávno vyprodaného paperbackového románu Arthura Wise "Nezbedné holky" z roku 1972. Zatímco děj románu se odehrával ve Francii v 70. letech 20. století, film se odehrával v USA v 80. letech 20. století na pobřeží Floridského zálivu v okolí ostrova Svatého Jiří a Apalachicoly. Proto musely být četné detaily, jako jsou názvy míst, jména osob, názvy písní, data a různé zákony, oproti knize aktualizovány, aby odrážely americkou kulturu 80. let. Film se však knihy drží poměrně věrně: muž a jeho společnice, kteří právě zpronevěřili finanční prostředky, se snaží skrývat, dokud zájem o jejich zločin neopadne. Tato dvojice si vybere odlehlou pronajatou nemovitost, o níž se domnívají, že je bezpečná a soukromá, ale díky náhodě se setkají se dvěma malými holčičkami, Thelmou a Elizabeth, které v této oblasti žijí. Thelma je přirozeně dotěrná, zvědavá a zajímá se o fotografování, což ji přivede k tomu, že si pár vyfotografuje a odhalí část jejich špinavé minulosti, což pak vede k tomu, že obě dívky pár vydírají. Podmínky se pak neustále zhoršují pro všechny, kdo jsou s Thelmou byť jen vzdáleně spojeni, zatímco Thelma se celou dobu tváří jako nevinné zlatíčko.
Film má silný lolitovský podtext, který v knize nebyl přítomen, což je skutečnost, která filmu možná přinesla zvýšený zájem a svým způsobem tím i předběhla dobu.

Uživatel petr.c17 smazal svůj příspěvek.

Uživatel petr.c17 smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama