Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Morien 

všechny recenze uživatele

Z hereckého zázraku jménem Philip Seymour Hoffman pořád na cucky nejsem, protože aby si to označení někdo zasloužil, musel by se například vyznačovat tím, že i v nezajímavé roli v průměrném filmu exhibuje natolik, že to člověku jako exhibice nepřijde a nechá se dokonce obalamutit a zblbnout a začne pak chválit celý film, což se třeba zrovna v tomhle filmu z mého úhlu pohledu nestalo ani omylem, to radši sním program kin na tento měsíc. Nebo byl ten film možná nezajímavý proto, že hlavního lůzra hrál lůzr tak lůzrovsky, že jsem mezitím šla radši zapojit otci jakýsi přístroj, což znamená vlézt pod stůl a slepecky tam ve tmě šátrat a bít se do hlavy o ty šuplíčky na dokumenty pod deskou stolu, jenom abych se mohla na chvíli k televizi otočit zadkem. (Já vím, že v osmdesátkách se nosily jiný střihy, ale co to měla Minnie Driver na hlavě? Kdyby to aspoň nebylo blond.) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Seymour Hoffman dokáže zahrát přesně tento typ člověka, který je totálně na dně, vůbec nevíte, co si o něm máte myslet, je to takový ten "trouba", do které byste vůbec neřekli, že by byl něčeho "velkého" schopen :) A ještě ke všemu je ohromně asexuální a ono najednou ouha :) Neznám ten pocit, který on měl, když tam sázel na všechno možné - a že jako opravdu - ať sport, zvířata, kasino a já nevím co dalšího všeho....Neznám to. Nevím jaké to je. A znát to ani nechci...Je to krásný stručný pohled na to, jak tomu dokáže člověk podlehnout a jak to změní život plno lidem...Film je krásně natočen, hodně podkreslen hrou na trubku či obdobný nástroj, neustálé létání z města do města a do toho přítelkyně, která měla tušení, ale ne tak veliké, do kterého to dospělo...To fakt ne..A já se jí ani nedivím..Minnie Driver je velmi příjemná, John Hurt skvěle podlézající a nejvíc se mi líbila ta situace, kdy Hoffman jde kasinem s tou ohromnou ochrankou ke konci, jako šel jiný host v první části filmu a byl to ten nejváženější host...Film je skvělou ukázkou toho, kam může člověk spadnout, pokud nemá veliké zábrany a i když máte někoho, kdo Vám dokáže pomoci - přesto to musíte být hlavně Vy, kdo řekne DOST. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Gamblerský příběh bankovního úředníka Dana Mahownyho, který v kasinech točil miliony a přitom jezdil ve staré káře a chodil v ošuntělých oblecích. Ten kontrast mezi jeho skutečným životem a tím, kam před ním utíkal, je markantní a hlavně díky výkonu Philipa Seymoura Hoffmana uvěřitelně zobrazený. Jenom v té bance mu to procházelo až příliš snadno, vždycky z toho nějak podivně vyklouzl. Možná v 80. letech to tak chodilo, to nemůžu posoudit, dnešní audit se jen tak ošálit nenechá. Dokonce se mi v roli hodně tolerantní přítelkyně líbila i Minnie Driver, což nebývá zvykem. Zůstanu tak u slabších čtyř hvězd. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Hustý film, ktorý vás udrží v napätí počas celých takmer dvoch hodín. Gambling je choroba a tento film vykresľuje, ako sa jej dá podľahnúť. Hoffman tu hraje one man show, prakticky po celý film z neho kamera nezlezie-a hraje strhujúco. Aj pri všetkých hráčskych scénach kamera neukazuje karty alebo kocky, ale Hoffmanovu tvár. Jednoducho je to taká štúdia gamblera. Keď asi v tretej štvrtine filmu vysvitne, že Mahowny(How many...) prehral už 4,5 milióna, je to až neuveriteľné a človeka z toho až mrazí. Rozhodoval som sa medzi 4 a 5 hviezdami, ale nakoniec 5 za to, ako ma film prikoval do "sedadla". Keď vám niečo hovorí toto prostredie-neváhajte a siahnite po tomto filme. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knížního bestselleru pod názvem "Stung". (Matty)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama