Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednotka přímého nasazení je speciální jednotka metropolitní policie, která je téměř nedotknutelná a soustředí se na násilí páchané gangy, drogy a prostituci. Seržant Frank Gannon je v ní už tři roky, během nichž zjistil, že jednotka je zkorumpovaná a podílí se nejen na obchodu s drogami, ale i na vraždách. Úřad pro vnitřní záležitosti sice některé policisty přeřadil, ale v oddělení se dějí stále špinavosti. Frank Gannon se rozhodne pomoci federálním agentům s vyšetřováním. V den kdy má Gannon vypovídat, neslouží se svým parťákem Edem Grimesem, ale je k němu na zácvik přiřazena policistka Billie Rossová. Během služby je Gannon zavolán do jedné restaurace na schůzku s kapitánem Stonem, který mu nabízí povýšení i peníze, když nebude svědčit proti kolegům. Stone navíc ví, kdy má jít Gannon vypovídat. Gannon odveze Rossovou na stanici, aby se nestala terčem i ona, a odjíždí ze stanice sám, aniž by kolegyni vysvětlil, proč ji nechce u sebe. Rossová si v garáži všimne dvou mužů, kteří evidentně Gannona sledují, a vydá se za nimi ve svém voze. Rossová je tak svědkem Gannonova únosu...  Gannona několik ozbrojených mužů doveze na odlehlé místo, kde ho chtějí zabít, ale nejprve z něj hodlají vymlátit, co všechno už federálům řekl. Rossová překazí jeho zabití, Gannon je pouze postřelen, a odveze ho do domu jeho parťáka Eda Grimese. Kapitán Stone zatím vyhlásí po Gannonovi a Rossové pátrání s tím, že zabili tři policisty... (TV Prima)

(více)

Recenze (69)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Can one man make a difference? Průměrný akční film. Frank (Lundgren) je policajt bez jediné skvrnky, což se fakt nedá říct o ostatních z místního oddělení. Když selže jejich pokus naklonit si ho na svojí stranu a odvrátit tak hrozbu, že proti nim bude svědčit u soudu, musí ho prostě a jednoduše za každou cenu sejmout. Jenže Frank není žádnej posera. Problém tohohle filmu je, že je to trochu moc slátanina. Hodný fízlové, zlí fízlové, číňani, děti, advokáti, FBI a dokonce afghánci, prostě bordel. Střílení a bitek je tak akorát, Dolph si to dává i klasicky s brokovnicí a zásadně se žvýkačkou. A jistí ho přitom nějaká zaučující se mladá policajtka. Ujde to, ale vyšumí to. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sláva, sláva, sláva, český distributor nám Lundgrena hlásá. Slovy českého génia Járy Cimrmana vítám po delší pauze v našem domácím videu dávno vyhaslou hvězdu, která však ještě všechny své příznivce neztratila. A hned na začátku nutno přiznat, že konečně jde o povedený film. Po celkem úsměvně trapném Masakru na střední škole se režisér Sidney J. Furie opět sešel s Lundgrenem a natočili spolu klišoidní akční příběh o neúplatném policistovi, který stojí proti celé jednotce rychlého nasazení, jejímž je členem a která má nekalé praktiky v obchodování s drogami. Jenže jeho zásadovost ohrozí jak jeho novou parťačku, tak také život jeho kolegy ze zásahovky, který tak zkažený ještě není, a jeho rodiny. Jenže Doplh je tvrdý protihráč a dokáže i s pomocí agentů CIA (a také FBI, jenže jen do určité doby) vše hravě zvládnout. V rámci hodnocení pouze tvz. lundgrenovek je tato opravdu jedna z lepších. Samozřejmě že jde o zcela stupidní dialogy, špatné nájezdy kamer, špatný střih, hrozné herecké projevy. Ale důležitá věc – stále se něco děje. Buď se po někom střílí, nebo se někdo s Lundgrenem bije, honičky v autech, atd. Akčně to opravdu není tak zlé, dokonce budeme svědky slušných kaskadérských kousků při bitkách, seagalovsky zlomené ruky, pár chvatů karate a přeci jen hodně trapné střelby. Ale ta je zase aspoň krvavá. Lundgren vypadá docela obstojně, samozřejmě že už to není žádný korbič, jde spíše o slušně urostlého chlápka, lícní kosti mu vystupují čím dál více, bicepsy nikde, vlasy jak nácek, ale přeci jen v těch bitkách je zabírán jen on a třeba rozdíl od záběrů na Seagala, ve kterých je třeba jen jeho noha, je Lundgren opravdu tím, kdo bojuje. Sečteno a podtrženo jde o starosvětsky natočené akční béčko, které je pro fanoušky Lundgrena povinností, pro ostatní ztrátou času. PS: V dabingu opět Lundgrena po delší odmlce mluví Pavel Soukup a je to balada pro uši. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dobrý príbeh o čestnom policajtovi, ktorého chcú jeho skorumpovaní kolegovia zapojiť do ich nelegálnej činnosti, ale odmietne a chce ísť proti nim svedčiť, čo ale oni len tak nenechajú. Spracovaný je pomerne netypicky, takmer celý čas film pôsobí skoro až dokumentárne, čomu výrazne napomáha fakt, že sa celkom veľká časť filmu odohráva v aute, pričom postavy sú v ňom snímané dlhší čas. A tiež tu chvýbajú akékoľvek aspoň mierne veľkolepejšie scény. Nájdu sa tu aj viaceré pomerne zbytočné scény, ale pocit nudy sa našťastie nedostavil. Akcie je tu dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Lundgren tu má niekoľko solídnych súbojov, predvedie nejaké dobré chmaty a všetko je to natočené pomerne prehľadne, aj ked´ to ešte stále mohlo byť aj o niečo lepšie. Prestrelky sú už na tom horšie, ale stále dobre. Najviac sa mi páči akcia v reštaurácii alebo v dome s niekoľkými protivníkmi. Ale celkovo akcia z tohto filmu patrí medzi Lundgrenov veľmi dobrý nadpriemer z novej éry. Film evidentne moc veľký rozpočet nemal, ale zároveň sa aj vyhol typu scén, na ktorých by sa to mohlo výraznejšie prejaviť, takže to nie je problém a technická stránka filmu je tiež dostatočná. Z hereckého obsadenia za niečo stojí iba Lundgren, ktorý tu je v dobrej forme a zvyšok je už neznámy a nezaujímavý. Tento film je výhradne určený iba fanúšikom, pretože nikoho iného tu nemá čo zaujať a ja, ako Lundgrenov fanúšik som spokojný. Priamy zásah patrí v rámci jeho novodobej tvorby medzi to najlepšie. Objektívna kvalita filmu- 57%, film sa páči mne na 72%. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo nádejne - Dolph mlátil ľudí, vyzeral drsne a vyfasoval sexi partnerku - ale už po štvrť hodinke sa film zvrhol na nudný mišmaš s nerozbitnými autami (fakticky si nespomínam na film, kde by bolo do áut vypálených toľko nábojov bez toho, aby guľky po sebe zanechali čo i len jeden škrabanec). Strata času, na tomto sa človek ani nezasmeje. 3-/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Má několik vyznamenání, velké množství zatčení, hodně toho vyžvejká a je pokaždé rád, když službu přečká ve zdraví. Teď ho ale trápí, že je jeho speciální jednotka zkorumpovaná a podílí se na obchodu s drogami i na vraždách. Starý vlk s nahrubo otesaným obličejem Dolph Lundgren hodlá pomoci federálním agentům s vyšetřováním, což mu rozhodně nové kamarády nepřinese. A jen tak nakráčet k výslechu ho nenechají. Navíc v tu dobu je k němu na zácvik přiřazená nová policistka, kterou ale nechce svými riskantními rozhodnutími ohrožovat (a která se ani nevysvleče, což by se na takovou béčkovou kravinu slušelo). Někde jsem četl, že jde o Lundgrenův poslední „solidní“ film, tak jsem se (blbec) nechal zlákat. Bojové scény jsou narychlo sešroubované, potěší možná tak obdivovatele chirurgických pohotovostí, protože k lámání kostí se tvůrci opakovaně vracejí. Jinak je to mdlé, vymyšlené kdesi na koleně a brzy to upadne do nudné vykrádačky už tak průměrných kousků, z čehož se už do konce nevyškrábe. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama