Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 008)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Můj první pořádný zombie thriller na filmovém plátně. Kulhánkovy knížky a Resident Evil se nepočítají:) A ta podívaná stála za každou korunu na kterou mě ten lístek přišel. Temnota a tíseň, naivní figurky, tytéž chyby jaké jsme už tolikrát viděli, archetypální postavy, prostě klasa. I když si pořád myslím že správný zombák nemá běhat jako vítr:) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zombící jsou zpět a v plné síle. Černý humor (církevni hodnostář rozřeže "stětku" motorovkou, střílení "známých osobností" do hlavy apod.). Skvěle vymyšlený film s titulky za které se nemůže stydět ani nejlepších horor. Skvěle domyšlený závěr a výborné suché hlášky. Pokud byl původní film kritika a ukázka toho co způsobují obchodní domy tak u tohoto dílu je to také možné. Nechci to zde rozebírat na to jsou tady jiní. Já neviděl původní film, tak to nemohu porovnávat. Tento film je hodně dobrá podívaná co jednoznačně stojí za shlédnutí. Doporučuji: Zůstante ještě na titulky po filmu, poznáte co znamená když je přeplněné peklo a mrtví přicházejí .... ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Whoa! Tak toto je poriadne maso, kde sa nešetrí krvou, ani nábojmi (hip-hip). Bez nejakých zbytočných kecov je to nadupané už od začiatku. A záver? Záver vo mne zanechal konečne poriadny pocit zadostiučinenia. Resident Evil a 28 Days Later po pri tomto vyzerajú ako úplní vychcipanci. Plus pár naozajstných vychytávok (hlavne v obchoďáku), s toho filmu robí velice milé prekvapenie. Bloody! Snydera začínam sledovať, debut má viac než podarený. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mezi zombie-řežbama tato vévodí naprosto suverénně. Kdo by koneckonců řekl, že remake může být tak nečekaně povedený Režie se ujal v té době neznámý Zack Snyder, který si začátek kariéry nemohl vybrat lépe a podle jeho repertoáru je znát, kdo v příštích letech bude vévodit Hollywoodu a věřím, že oprávněně, jelikož práce odvedená na tomto filmu je znát a film obsahující jak akční, dramatické a i humorné scény nemůže přeci dopadnout špatně, spíše je to povinností mít film s tímto kombem, jelikož komedie a zombie se záhadným způsobem spojuje (viz. Soumrak mrtvých). Spolu s 28 dní poté je toto pro mě vrchol žánru v dnešní době a neobvykle vytrvalí a opravdu rychlí zombie jsou ve filmu už pouze taková třešnička na dortu. --- Zlato, ty máš moje svolení, kdybych se stal jedním z nich udělej to pro mě a ustřel mi palici. - Jojo na to se spolehni. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení, kdy neznámý režisér s nevelkým rozpočtem dokázal natočit film, který je zábavný až do konce (včetně titulků!:) Všechny akční scény jsou natočeny svižně (jako od ostříleného profesionála) a dočkáme se i odlehčujícího humoru (ze střechy ostřílené zombie:) Přestože obecně nejsem nakloněn remakům, někdy je třeba učinit výjimku. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (58)

  • Jeden z obchodů s oblečením se jmenuje Gaylen Ross – podle herečky, která ztvárnila Fran v původním filmu. (imro)
  • Členové kanadského magazínu Rue-Morgue mají camea jako zombie. (imro)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama