Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Klajnik

všechny recenze uživatele

Doporučuji přečíst si spíš toto, než koukat na tento plytký dokument: Arnold v něm totiž jen znovu pěje ódy na sebe samého. Opakuje, co už dříve říkal, přitom hvězdná kariéra mluví sama za sebe. V projektu se o něm mluví jenom v dobrém. O přešlapech nepadne ani slovo: "O Arnoldově fascinaci Hitlerem (v 70. letech velebil jeho řečnické schopnosti a přátelům rozdával nahrávky jeho proslovů) nebo vetování stejnopohlavního manželství ve funkci guvernéra v dokumentu pochopitelně nepadne ani zmínka." Dále: "Jeden z velkých skandálů vyplul na povrch před jeho kandidaturou v roce 2003. Mnoho žen dosvědčilo, že je napříč dekádami sexuálně obtěžoval. Herec to v dokumentu nepopírá, stručně uzná, že jednal špatně, ale víc se kauzou nezabývá a pokračuje ve vyčerpávajícím výčtu vítězství. Když dojde na jeho dlouho utajovaný mimomanželský poměr s hospodyní, která s ním počala dítě, zatímco jeho manželka byla sama těhotná, situuje se do pozice oběti, člověka tlačeného k tomu, aby mluvil o nepříjemném tématu."  ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Arnie je ztělesněním amerického snu. Přijel do US a ve 3 odvětvích se stal topkou. Navíc jak tady zazní, byl milonářem (díky investicím do bytů) ještě než začal točit filmy. Neskutečné. Seroš je ale možná až moc sebeoslavnou ódou, kdy to vypadá, že vlastně žádné chyby nedělá a nikdy si nevybírá špatné filmové projekty. Btw zajímalo by mě, proč tady nedostala prostor promluvit jeho rodina. Jedno jaká. 6/10 ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Arnold je špičkový mistr sebepropagace, což předvedl i tím, že ať je pod režií dokumentu napsaný kdokoliv, ve skutečnosti to zjevně aranžoval Arnold. Tak si sedí v lázni uprostřed sněhu, kouří doutník a zmoudřele vypráví o životních moudrech, ke kterým dospěl. Přizná sice pár chybiček, ale nic zásadního, a hlavně ho hnal drajv a těžké dětství. Něco pravdy na tom bude. Dosáhl neskutečného úspěchu, třebaže ty chybičky nebyly tak malé, jak je popisuje. Ale tah na branku měl jak tryskáč, a kdyby to bylo v USA možné, klidně bych se vsadila, že se stane prezidentem. Nepovažuji ho sice za obzvlášť dobrého herce, ale typově je téměř nenahraditelný, měl často čich na dobré projekty a dal do toho všechno. Ale, že by si nás pustil do soukromí, to zase ne. Zrežíroval si svůj portrét skvěle. SHRNUTÍ: Arnold tak, jak chce, abyste ho viděli. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Když sem četl rezenci na seznamu, bylo mi Šváci trochu líto jak ho autor sepsul. Dokument je jednoduše udělanej na tělo obrovské výkladní skříně jednoho z nejslavnějších kariéristů na světě. Jako kulturista přiznal spousty steroidů, herec se směšným přízvukem a prkenným hraním, guvernér, kterýmu vyčítala žena a děti, že na ně nemá čas. Když budete poslouchat je tam trocha lítostivého zamyšlení nad rodinou nad spoustou věcí, které Arnold neudělal dobře nebo by bylo lepší neudělat vůbec. Život jde dál stalo se a tohle je jeho životní mantra a cesta nepřemýšlet příliš, neutápět se v emocích ale makat dokud nejste nejlepší. Proto taky na rozdíl od většiny lidí, kteří jsou rádi, když si poradí se svým vlastním životem on dokázal žít život minimálně za 3 různé a přesto se mu zdá krátký. Netflixácky uhlazené hezky doplněné obrazovým a video obsahem s mnoha záběry, které jsem i já sám jako fanda nasvaleného hrdiny nikdy před tím neviděl. Navždy si budu pamatovat, když sem jako malý kluk u tetky na prvním videopřehrávači s šíleně omletou VHS seděl přikovanej s husí kůží a pouštěl dokola jak Dutch bojuje s Predatorem, všechny další filmy + jeho kulturistická kariéra přišla později a bylo furt co obdivovat. Doufám, že dá s Cameronem dokupy ještě toho jednoho Terminátora, ať se to uzavře. :) ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četl životopisnou knihu Schwarzeneggera a je fascinující, kolik toho jeden cílevědomý mladík z vesnice v Rakousku může dosáhnout, pomocí vize, odhodlání a dřiny. Dokument mohl být delší, protože materiálu z Arnoldova života je skutečně kvanta a mnohé z něj stojí za zfilmování. Ale jinak se mi moc líbilo jak zpracování, tak archivní záběry, hudba i hosté alá James Cameron nebo Danny Devitto. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama