Reklama

Reklama

Animatrix: Světový rekord

  • USA The Animatrix: World Record (více)

Obsahy(1)

SVETOVÝ REKORD je príbehom bežca Dana Davisa, ktorému nebol po pozitívnom dopingovom teste uznaný nový svetový rekord. Teraz sa rozhodne očistiť svoje meno v ďalšom závode, ale tentokrát sa priblíži k inej bájnej méte - oslobodeniu sa z Matrixu... (Avathar)

Recenze (92)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Haruki Murakami napísal knihu O čom hovorím, keď hovorím o behaní. Počas sledovania tohto kraťasu som na tú knihu neustále myslel. Ten oslobudzujúci pocit, pocit slobody, ktorý človek má, keď sa úplne odovzdá ideálu a predstave. Tento príbeh má niekoľko vizuálnych podmanivých scén, ale myšlienka značne prekonala formu a v prípade Animatrixu značne prevyšovala ostatné príbehy - akokoľvek boli dobré. Zacítiť slobodu a túžba byť slobodný. Prevedené do dokonalosti. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Příběh o sprinterovi, který překoná svůj limit a dosáhne tak na světový rekord. Nabízí se zde odkaz na Nea, který dokáže vše, protože "se tak rozhodl" . Jádrem je bezpochyby "matrixovská" myšlenka vycházející z podstaty virtuálního světa, která je na vysoké úrovni uplatnitelná i mimo Matrix v realitě. Jak nás totiž poučil film Matrix - dosáhnu toho čemu věřím a to nejen ve virtuální síti Matrix. Bezpochyby nejslabší část Animatrixu, nikoliv kvůli nápadu, ten je myslím vynikající a zajímavý o to víc, že v dnešní době je sprintu věnována mimořádná pozornost díky výkonům Usaina Bolta na stovce ( 9,58 s MS 2009, Berlín). Problém však vidím ve vyloženě ošklivé animaci, která není v souladu s estetikou matrixovské ságy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dan Davis byl kdysi obviněn z dopingu při běžeckých závodech, a nebyl mu uznán světový rekord. Dnes má šanci svoji reputaci napravit - a možná se vymanit i z vlivu Matrixu ... Tento příběh mi taky nic moc neříkal. Sice nějaký ten potenciál má, ale oproti předchozím animákům mi přišel hodně slabý, navíc i animace mě dvakrát nenadchla.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animací, ale i tématem nejvíce odlišný díl oproti ostatním. Je možné dostat se z Matrixu i jinak, než pomocí sledovací pilulky a několika pomocníků s brýlemi? Je člověk ve svém potenciálu schopen překonat všechny umělé bariéry? A jakou oběť dokáže položit sportovec za překonání těchto nejzazších hranic? Velmi silné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď se nesmí probrat!" Při sprintu, při kterém praskají svalová vlákna, by se závodník neměl probrat ve vodní lázni a uvědomit si realitu. Jenže Dan Davis při svém trhání tartanu dokáže ukázat záda i agentům a pro mne je to nejlepší puzzle z Animatrixu. A pokud to někdo ještě neví, tak ten rekord je nyní 8,72 s. To bude muset Usain Bolt ještě hodně zrychlit, aby se zase mohl nechat slavnostně vyfotit u výsledkové tabule. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama