Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Prostříhat Reloaded a slepit to s tím nejlepším z Revolutions a ejhle, to by byl film! Přesto po nevyrovnaném a rozteklém mezičlánku je Revolutions svižnou podívanou, která těží z užvaněnosti Reloaded (už není třeba cokoli hlubokomyslně rozebírat) a z vizuálního mistrovství, kterým Matrix proslul. Hezky se na to dívá a závěr je vážně strhujcí, stejně jako vyznění celého příběhu. Plus skvělý soundtrack. Tahle trilogie se mi nesmírně líbí tím, že není pouze "jedničkou", "dvojkou" atd., ale je skutečně koncepčním dílem, které jako celek vytváří obrovský potenciální vesmír, který lze dále zalidňovat. Navíc umožňuje zapojit mozek a vytvářet si vlastní intertextuální "matrix" s klasiky světové filozofie a literatury. Možná to svádí k přehnaným konstruktům, ale zaplaťpánbůh za to, že "masový" příběh vůbec klade tak vysoké nároky na diváka... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Svet Matrixu je obrovsky. A zdaleka nevycerpany. A pre to za kazdy navrat, za kazde nove detaily som vdacny. Debata o tom, ci pokracovanie vzniknut malo, alebo nie, je pre mna pre to nepodstatna. Prekliatim obidvoch pokracovani je fakt, ze sa jedna o dvojdielny film. Cert vie preco sa tak stalo, uz sa to nezmeni. Ked som Reloaded zhliadol prvy krat (a druhy, treti, stvrty..) Bol som nadseny. Bolo to vsak hlavne a len koli skvelej akcii. Pokracovania som sa samozrejme nemohol dockat, a ked som sa dockal bol som prehrozne sklamany. Pretoze som nedostal dalsie suboje Nea a Smitha, nedostal som dalsiu nahanacku, bol to proste tak odlisny film, ze som to nevstrebal. Po rokoch, som si celu trilogiu pozrel znovu a pocity su vyrazne odlisne. V prvom rade, Reloaded a Revolutions pre mna uz navzdy zostanu jednym filmom. Jeden bez druheho nefunguju, jeden bez druheho nedavaju zmysel. Reloaded je zbesile hladanie odpovedi, hladanie cesty, plne adrenalinu a nebezpecenstva a Revolutions je najdenie odpovedi, poslania a dramatickou cestou ku konci. Prvy Matrix nam tento svet len predstavil, nezachadzal do prilisnych podrobnosti a bol viac menej pristupnou zabavou pre siroke publikum. Reloaded a Revolutions nam rozprava pribeh plny detailov, suvislosti a diani priamo vychadzajucich zo sveta Matrixu a pre to sa pre mnohych stali pokracovania len prehliadkou akcnych paradiciek - pribeh a postavy okolo vsak nestravitelnou omackou. Ak vsak budete chciet, najdete v oboch filmoch omnoho viac, ako by sa mohlo niekomu na prvy pohlad zdat. Najdete fantasticky obrovsky svet plny neuveritelnych detailov, napadov, spojitosti a to vlozene v nezabudnutelnom, pohlcujucom, dramatickom pribehu plnom emocii. To vsetko tu je. A nieje to viditelne len pre Matrixovskych fanatikov (nic take ani ja niesom). Proste si to musite vybrat ;) (10/10) ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, oni z tebe udělali Nea... a to zdaleka není jediné překvapení, kterého se dočkáte. V nabídce jídelního lístku tohoto pochybného podniku se nachází prchající rodinka nadivoko, pseudofilosoficko-náboženské plky bez náplně, válečná agitka lehce osmahnutá, jedna z hlavních postav prošpikovaná a závěrečná idylka přírodní. Vskutku revoluční způsob, jak udělat z diváka naprostého blbce. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Bohužel vždycky přijdu až po Civalovi, to je holt těžký tu potom napsat něco, co už by nebylo vyřčeno. Nechci tu rozpoutávat nějakou válku, ale s těma pseudokecama je to vážně trochu moc a komentáře některých zdejších uživatelů mi přijdou trošičku přehnané. No nic, hádat se s nima nebudu. Já osobně jsem převelice spokojený. Čekal jsem jen o trošku něco jiného, ale to už bych asi chtěl opravdu hodně. Takto si představuji dokonalé zakončení trilogie. Ještě aby se povedla Episoda III a už můžu v klidu zemřít. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hmatatelnejší a zmysluplnejší dej, menej pseudo-filozofovania i samoúčelných akcií pre efekt nez v The Matrix Reloaded. Som spokojný. Prvú hodinu prezývate, no následná “vojna strojov” je úžasná. Byť ešte emócií vo finálnom digitálnom súboji Nea so Smithom, bola by trojka o triedu lepšie než dvojka. Záver filmu je adekvátny pseudo-hĺbke, ktorú celá sága predstierala. Kdo si myslel že je za tým všetkým niečo veľké, budú sklamaní. Nevyhnutelne sklamaní. ***1/2 ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Na lavičce, na které sedí Vědma (Mary Alice) na konci filmu, je kovová cedulka s nápisem: "Na památku Thomase Andersona." (Elisebah)
  • Při souboji s agentem Smithem (Hugo Weaving) se Neo (Keanu Reeves) odrazí od zdi, srazí se s ním a je mrštěn na dřevěný trám. V té chvíli je dobře možné rozpoznat jeho dubléra. (Mr.Hudson)
  • Pro boj Nea (Keanu Reeves) se Smithem (Hugo Weaving) ve vzduchu byla postavena speciální konstrukce zvaná „The Tuning Fork“, schopná 360° rotace. (HellFire)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama