Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

tron 

všechny recenze uživatele

„Veštkyňa, ako môžeš čakať, že ti po tom všetkom ešte uverím?“ – „Nečakám nič, drahý Morpheus. Len to, čo som od teba očakávala vždy.“ Bože to sú dialógy... nie je to už až blbé? Hm. No nič. Filozofia po americky alebo trilógia MATRIX sa konečne zatvorila a my sa v nej (znova) stávame svedkami fyzicky takmer až terminátorovsky namakaných hercov, bombastickej vizuálnej žranice, šialene siláckych schwarzeneggerských drístov („Cez tie dvere prejdeš len cez moju mŕtvu riť.“ – „V poriadku.“) a desať-a-viac-významových slov (Strojvodca, Karma, Program, Láska, Vírus, Predurčenie, Vďačnosť, Obeta, Boh, Veštkyňa, Francúz). Vlastne ani neviem, ako to skončilo a mám na práci dôležitejšie veci, ako nad tým rozmýšľať. Je pôvabné, že MATRIX REVOLUTIONS to v technických oscarových kategóriách schytal od komornej drámy SEABISCUIT - DUPOT KONÍ (Wachowskí, otcovia bullet-timeov, aj keď ich v skutočnosti nevynašli, hoci sa klame, že vynašli, sa utopili vo vlastných bullet-timeoch a prestali ich používať v rozumnej miere). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celosvetovom úspechu paranoidného sci-fi cyber thrilleru Matrix, ktorý natočili bratia Wachowski v roku 1999 sa o štyri roky neskôr pristúpilo k vyprodukovaniu ďalších dvoch jeho pokračovaní (Matrix Reloaded a Matrix Revolutions). Bohužiaľ tieto dve nové časti sa ani zďaleka nepribližujú geniálnej úrovni pôvodného filmu. "Matrix Revolutions" je len dejovo zmätenou bombastickou audiovizuálnou show. Matrix vôbec nepotreboval pokračovania. Urobiť z toho zbytočne naťahovanú trilógiu nebol dobrý nápad. *** ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, oni z tebe udělali Nea... a to zdaleka není jediné překvapení, kterého se dočkáte. V nabídce jídelního lístku tohoto pochybného podniku se nachází prchající rodinka nadivoko, pseudofilosoficko-náboženské plky bez náplně, válečná agitka lehce osmahnutá, jedna z hlavních postav prošpikovaná a závěrečná idylka přírodní. Vskutku revoluční způsob, jak udělat z diváka naprostého blbce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hmatatelnejší a zmysluplnejší dej, menej pseudo-filozofovania i samoúčelných akcií pre efekt nez v The Matrix Reloaded. Som spokojný. Prvú hodinu prezývate, no následná “vojna strojov” je úžasná. Byť ešte emócií vo finálnom digitálnom súboji Nea so Smithom, bola by trojka o triedu lepšie než dvojka. Záver filmu je adekvátny pseudo-hĺbke, ktorú celá sága predstierala. Kdo si myslel že je za tým všetkým niečo veľké, budú sklamaní. Nevyhnutelne sklamaní. ***1/2 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že já opravdu nejsem ten správný divák pro tento film, přestože jednička se mi dost líbila. Přiznávám též, že to neni problém ani bratrů Wachowských a nikoho z dalších tvůrců ale jen a jen můj. Za triky můžu dát s klidným svědomím 2*, ale vypůjčím-li si Limův přiměr o hledání klíčů v louži, tak já jsem moc líná (a zřejmě ani ne dost inteligentní) na hledání klíčů v hromadě hnoje. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Jako předobraz pro mluvící robotickou hlavu ve městě strojů posloužil Wachowským obličej jejich synovce Henryho. (Reiniš)
  • Déšť ve skutečnosti není voda. Jsou to sloupce kódu, což symbolizuje rozpad Matrixu. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy přijdou Morpheus (Laurence Fishburne) a Trinity (Carrie-Anne Moss) za Vědmou, se Trinity zmateně zeptá: „Kdo jste?“ Natož Vědma odpoví, že jí velice mrzí, že se to stalo. A že tam nemůže sedět taková, jakou si jí pamatují, protože to nebylo předurčeno. Celý tento dialog je určitým vysvětlením přeobsazení herečky z Glorie Foster, která ztvárnila vědmu v prvních dvou dílech na Mary Alice. Původní herečka totiž zemřela na cukrovku po dokončení svých scén pro Matrix Reloaded (2003), a tak za ní museli tvůrci pro poslední film sehnat náhradu. Trinitina otázka a Vědmina odpověď jsou tedy zajímavým řešením přeobsazení postavy oproti mnohým snímkům, kde vše obvykle proběhne bez jakékoli úpravy scénáře a změna herce má proběhnout "bez povšimnutí". (LucasAbelle)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama