Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán William Lansing (STEVEN SEAGAL) žije v ústraní na Aljašce a jeho jedinou radostí je dopisování si s osiřelou Polkou Irenou. Když však od ní několik dní nedostane žádné zprávy a ze sirotčince přijde strohý dopis, že Irena mu už nebude psát, rozhodne se vypátrat proč. V Polsku zjistí, že sirotčinec slouží jako zásobárna pro rozsáhlé obchody s bílým masem a Irena zmizela v síti zločineckého gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Urostlého Stevena už nebaví potulovat se v Americe po lesích a hledat zraněná zvířata, tak vyráží do Polska vyhladit sexuálně-otrokářsko-ujetej gang, který unesl jeho korespondenční kamarádku. Dostane k ruce polskou kriminalistku, kterou ovšem vyřídí spadlá police, takže se nemůže zůčastnit posledního boje, kde se nám představí meč vs. katana. Kupodivu Seagal se tu celkem dobře hýbá a dočkal jsem se i pár dobrých přestřelek a potyček s oblíbeným lámaním končetin, to vždycky potěší. Ačkoliv je to opět hrozná hloupost, dá se to vydržet. Ideální k odpolednímu schrupnutí. -"This is my favourit moment in life." -"What's that?" -"That's when the predator becomes the prey." ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Armádní veterán William Lancing si v důchodu konečně užívá volna, jak je u těchto lidí obvyklé, žije sám kdesi na Aljašce a léčí zraněné ptáky, a ještě si dopisuje s jednou mladou holčinou v dětském domově kdesi v Polsku. Když jednoho dne dostává zprávu, že dívka zdrhla z domova, něco mu na tom nesedí a vydává se do Polska, aby tomu přišel na kloub. V patách se mu ženou jeho bývalí přátelé z CIA (či něčeho podobného), a před sebou má gang obchodníků s bílým masem ... Tratadadá, Stevenův nový film, jak jsem psal minule, tentokrát se podíváme pro změnu do Polska). Oproti předchozím filmům je tento o kousíček lepší (takřka zanedbatelný), ale na tom má asi svůj díl docela fajnovej záporák Faisal. Jinak se tento film zcela nevymyká ostatním Seagalovkám, předobrý hrdina proti celému světu... A tak dál, a tak dál, však to sami znáte... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa nejedná o Seagalovu naozaj poslednú filmovú misiu. Obézny muž zachraňuje zvieratá (zasa Aljaška!), dopisuje si s poľským dievčatkom a žije v rezervácii. Nie je to s ním až také zlé, ako s Chuckom Norrisom, ale Daniel Day-Lewis to tiež nie je. Z unavených akčných pohybov (pri ktorých vidíte iba nohu lámajúcu ruku nepriateľa, takže Steven asi pil kávu a kaskadér sa potil) vidieť, že Seagal dožíva z dávnej slávy a už nič nové pre svoju kariéru robiť nemieni a ani nechce. Na jeho prvých filmoch som vyrastala aktívne som na ne chodil do kina, ale toto mu tolerovať (i práve kvôli tomu) nebudem. Keď vytiahol meč, skoro som sa prekotil (aj so stoličkou). Rozpočet 8 miliónov. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Scénárista musí být buď velký recesista nebo naivní blb. Jak jinak si vysvětlit velkou převahu debilních dialogů nad akcí, kterou je zde po hříchu málo a která dělá právě filmy se Stevenem Seagalem více či méně koukatelné. Když k tomu přidám ještě nešikovně směšného režiséra, tak opravdu nemohlo vzniknout nic jiného, než další filmový paskvil ve Stevenově výhradně béčkoidní filmografii. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film se Stevenem Seagalem. Poslední mise sice patří k Seagalově podprůměru, přesto je to velmi dobrý film s výbornými akčními scénami a zajímavou zápletkou. Velmi dobrá kamera i hudba. Nejlepší částí pak je závěrečný souboj. Naprosto nechápu tak nízké hodnocení. Objektivní kvalita alespoň 50%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Ringo Lam, ale protože se nepohodl s producenty, nahradil ho Po-Chih Leong. (ssfan)
  • Během pre-produkce měl snímek nejprve pracovní název "The Rescue" a poté "The Package". (Stocki)
  • Natáčeno od 4.srpna do 21.září 2003 v Polsku, konkrétně v jeho hlavním městě, Varšavě. (Stocki)

Reklama

Reklama