Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (424)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jak začít.. Prvních pár dílů jsem byla nepatrně okouzlená něčím naoko tajuplným a neotřelým.. Až postupem času jsem si uvědomila, jak neskutečný trapné tento seriál je. Je opravdu zajímavé, jak všichni svědci žijí, jsou ochotní spolupracovat a co víc.. oni si do detailu pamatují věci, které se stali před 20ti lety. A navíc už nepracují s žádnými novými důkazy a přesto se jim podaří vždy vyřešit to, co nikomu před nimi. 2 hvězdy za mé prvotní nadšení. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si hraje s hypotézami co by kdyby, ústřední hudební motiv se vám vryje do mozku a nepustí. Rozhodně je na topu současných seriálů, vyčnívá svojí originalitou a nádhernou hudbou. Nejvíc mě dostal díl, ve kterém hledali po x- letech holčičku, o které mysleli, že ji někdo z rasových důvodů zabil a nakonec ji našli živou pár mil dál, měla po nehodě amnézii a dětství si nepamatovala. U některých dílů jsem fakt měla slzy v očích, za což může podmanivá hudba a zajímavé náměty. 4* ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý som veľmi obľuboval a aj dnes si rád pozriem jednotlivé epizódy, najmä však tie, ktoré som nevidel, pretože sa svojím prístupom veľmi jedna druhej podobajú. Kriminálne seriály neobľubujem, ale toto je iný prípad. Konečne si ma niečo z nich získalo. Navyše to má spojenie s históriou, čo je pre mňa veľká vec. Seriál nie je krátky a nemá málo častí, ale aj tak mám pocit, že to chcelo viac a že je to nedopovedané. Väčšinou u skvelých vecí mám tento pocit, lebo človek by ich pozeral ešte dlho a toto je ten prípad. Veľmi som sa vžil do vyšetrovania celého vyšetrovacieho tímu, na čele s modrookou blondínku Lilly Rushovou, ktorým spravodlivosť a pravda nie sú ľahostajné. Pútavé, zaujímavé a podnetné, navyše s poučeniami a posolstvami s veľkým zameraním na skutočné hodnoty. Uberá tomu možno len fakt, že takmer vždy všetko vyriešia do posledného detailu za krátky čas, čo predtým nikto nedokázal. Ale dá sa to zobrať aj z taj stránky, že je to elitný vyšetrovací tím intelektuálov, z čoho plynie suverenita. Je to na pohľad viac menej, akoby zimná a chladná záležitosť z východného pobrežia USA, ale vo vnútri svojimi myšlienkami a dianím dokazuje opak. Empatický a rozumný seriál. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Po dlhom case, som sa konecne dostala k tomu, ze som si serial pozrela od A do Z a je to fakt tak dobre, ako som si pamatala. Mam mozno jednu vyhradu k tomu, ako riesili vztah Lily a Scottyho a vseobecne ich postavy, hlavne jeho. Ale inak nemam co vytknut. Skvele spracovane, zaujimave pripady, dobre postavy, uzasni herci. Pacilo sa mi, s akym respektom pristupovali k roznym typom obeti a zlocinov. Mnoho sucasnych serialov, by si mohlo vziat priklad. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc je to reálné, ale vlastně je to úplně jedno, protože Odložené případy jsou spolu CSI nejlepším seriálem z prostředí detektivů a policajtů, které vyšly v posledních patnácti letech. Vždycky se mi líbila propracovanost scénáře, který nemohl nechávat věci náhodám, ale musel být hodně promyšlený. 85% ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • V závěru epizody, když běží Brenda (Kathleen Munroe) za Davidem (Jeff Hephner), má na sobě plášť. Když projede auto, tak záhadně zmizí. (Zix.)
  • Písně zaznívající v jednotlivých epizodách pocházejí vždy z roku, ve kterém se stal vyšetřovaný zločin. (ČSFD)

Reklama

Reklama