Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (424)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nápad na geniální strhující seriál, dělobuch v kriminálních případech, každý díl nese dokonalý prožitek s daného příběhu, nese sebou pokaždé strhující odhalení promítání reálného a staršího záběru a v doprovodu je vždycky nejlepší soundtrack. Herci jsou perfektní ve všech ohledech hledání pravdy a tak tento seriál bude špičkou dokonalosti zločinu. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a perfektní zpracování. Pár počátečních sérií mě velmi bavilo, pak už to je takové nějaké zrychlené a pořád jen dokola. Přijdou k prvnímu podezřelému "Ten to bude!", "Ten měl motiv.", ten je zavede dál "To určitě bude ona, měla jasný motiv.", ta je zavede dál "Tak to bude určitě on, určitě by toho byl schopen!" a tak stále dál, kdy najdou dalších pár zaručeně podezřelých, než se dopracují k tomu správnému. Nejoblíbenější díly jsou, kromě jiných, pro mě ty, které se odehrávají u bazénu. Jednoznačně Výpadek proudu a Plán. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Špička kriminálních seriálů. Kriminální příběhy jsou napínavé, ale jejich práva síla je v jejich lidskosti. Některé příběhy jsou tak silné, že jsem nadával nad tak krutým osudem obětí, prostě jsem je litoval. A to se mi moc často u kriminálek nestává. Scénáristé se prostě vyznamenali. Nesmím zapomenout na působivé hudební motivy, které se vyskytují v každé epizodě a na skvělé zahrané postavy detektivů. Žádná z hlavních postav není otravná nebo zbytečná což se také cení. 95% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další kriminální seriál, do kterého se producent a tvůrce slavné série CSI (Crime Scene Investigator) Jerry Bruckheimer pustil s vervou i když jen na pár dílech. "Odložené případy" jsou případy, které se těžko vyřeší jelikož jsou staré několik let a jsou předány skupině, před kterou stojí nelehký úkol. Když se řeší záhadná smrt minimálně deset let stará těžko se hledají fakta a většinou jsou to jen kosti a možná už jen zbytky těl, které určují a pomáhají vést naše dva vcelku sympatické vyšetřovatele za vytouženým cílem. I tak je to dobrý nápad a pěkně se od ostatních kriminálek vyjímá svojí nápaditostí a originalitou ale žádné digitální hrátky nečekejte. Holt člověk si zvyká na stále barevnější detektivky a najednou se objeví tato příjemná, výrazná a nenápadná série. (6/10) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Podle mě naprosto nejlepší kriminální seriál. Sice se v přibývajících sériích začali trošku opakovat případy, ale to mi ani trosku nevadí. K Odloženkám se vždy moc rád vracím. Navíc opravdu zbožňuji tu konečnou sekvenci se songem a tím zavražděným, kterému byl objasněn COLD CASE. Naprosto nejdokonalejší soundtracky. Kathryn Morris alias Lily Rush se mi dostala hluboko pod kůži a nedám na ní dopustit. Ale kromě ní je i zbytek sboru z Phiadelphie skvělej. BTW, na úplném začátku jí dělá parťáka Justin Chambers neboli Alex Karev z Chirurgů. Už jsem musel dohnat jen díly ze zbývajících dvou sérií. V šesté sérii se nám opět dostalo spousty zajímavých případů, kromě hudby mám strašně rád, když se díly nějak dotýkají sportu, ať už jde o kolečkové brusle nebo kulečník. A taky to přináší vynikající závěrečný dvojdíl z vojenské školy. Sedmá a bohužel i poslední série. Mam rád, že detektivové jsou jen lidi a občas dělají neuvážené kroky a chyby. Nejvíc se s osudem popere Scotty a Vera. V téhle sérii mam moc rád hokejový díl, a závěrečnou gradaci s případem u FBI. Škoda trošku otevřenějšího konce, byl bych rád za další díly, ale bohužel... ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • Keď sa detektívi Scotty Valens (Danny Pino) a Josie Suttonová (Sarah Brown) na ulici rozprávajú s Dirkom (James Immekus), Suttonovej v rôznych záberoch na opasku striedavo mizne služobná zbraň. (koba)
  • Scény z minulosti se většinou točily pomocí takového vybavení, jaké bylo dostupné v daném roce. (ČSFD)

Reklama

Reklama