Reklama

Reklama

VOD (1)

Čtyři chlápci z LA a jejich monstrózní úspěchy a ďábelské propady na poli hudební superslávy v otevřeném životopisném filmu podle bestselleru skupiny Mötley Crüe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat pár laskavých slov o filmu THE DIRT. Ne, není dobrý. Ale ruku na srdce, vážně si myslíte, že film o MÖTLEY CRÜE, který navíc vznikl v produkci kapely a podle knih všech čtyř členů může být dobrý? Výsledkem je vlastně taková glam metalová Bohemian Rhapsody pajcnutá Vlkem z Wall Street, film o tom, že ať bylo, co bylo, kapela je hlavně rodina. Oproti Bohemian Rhapsody se tam trochu víc smilní, squirtuje, šňupe koks z prdelek, střílí herák, běhá bez kalhot, demolují pokoje, líže moč u bazénu, ukazují řitě na veřejnosti... Takže hlavní první polovina je fun a zjevení Madmana ze země Oz patří k vrcholům. Ve druhé už to posmrkává dojetím a je to přesně tak přesvědčivý, jako když drama o smrti dítěte natáčí výhradní režisér vidláckých srandiček Jackass. Oscara to asi nedostane, i když je to líp nastříhaný než Bohemka a paruky to má stejně směšný. Že jsou MÖTLEY CRÜE dobrá kapela vás to taky nepřesvědčí. Ale že glam byla hovězí mutace metalu a tahle čtyřka to autenticky cejtila, tomu se věřit dá. God Bless the Children of the Beast! ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Na začiatok treba povedať že som fanúšik Mötley Crüe, takže hodnotenie je viac subjektívne ako pri iných filmoch. Inak ale môžem objektívne povedať, takto by vyzeralo Bohemian Rhapsody bez cenzúry. Film kde fráza sex, drogy, rocknroll vystihuje 90% celého príbehu. Nechýbajú ale aj scény s emočným presahom a aj keď aj tu sa nájde klišé, stále ide o najodvažnejsi a obrazovo najvulgárnejši biografický film aký som zatiaľ videl. Kto ma rád rockovú hudbu, nemôže byť sklamaný. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jako naprostý rockový analfabet jsem o skupině v životě neslyšel (a dle soundtracku neznal snad jedinou skladbu), ale takhle si představuji životopisný film o kapele, jenž vznikl na základě vzpomínek samotných členů. Totálně upřímná a sebereflektující záležitost plná přiznání omylů, hříchů a vlastní debility, kdy sice krédo "sex, drogy a rock'n'roll" bylo evidentně vždy součástí image kapely, ale dělat tento film pokrytečtí členové Queenů, místo heráku si do žíly střílí rodinné hodnoty a místo destruktivních povah by nastoupil Brandon Walsh s Mírou Dušínů a hezky si o všem popovídali. Jistě, po filmařské stránce to žádný velkofilm není, ale člověk se fakt neubrání porovnání s nedávnou tragickou, fakticky zcela nesedící a úděsně nadhodnocovanou pohádkou Bohemian Rhapsody se 4 Oscary a 90 %. Tohle je po filmařské stránce úplně stejně odvedená záležitost, která si ovšem na nic nehraje a nedělá z diváků dementy jako žijící členové kapely Queen ve své PR sračce. A takový přístup se mi zatraceně líbí, i když je mi tento hudební žánr celoživotně vzdálený. 90 % ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Odpad to není,jen "pouze" poloodpad tak nevím jestli to je nebo není kompliment pro THE DIRT.Chlapec z disfunkční rodiny posbírá pár chlápků kteří nemají do čeho píchnout a založí spolu kapelu Mötley Crüe a od té doby se jejich životy řítí dopředu neřízenou rychlostí tedy celodenní stejné scénáře jako alkohol,drogy,sex a občas nějaký ten koncert a doba kdy jsou střízliví se počítá na minuty.Podobné orgy-párty jako ve filmu Vlk z Wall Street jen s tím rozdílem že tady nebyl vůbec žádný humor.O co se vlastně tento film pokoušel?Životopisně je to na žalostné úrovni a spíš tento snímek ukazuje že to nejlepší co může kapelu potkat je být nepřetržitě totálně na šrot.Nečekejte další hudební pecku jako je Bohemian Rhapsody,protože tenhle film se k veledílu o Mercurym ani zdaleka nepřiblížil a jediné co může je stát v dálce a tiše závidět. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Nečekejte další "klasický" životopis hudebních ikon, ale řádnou dávku punku, jenž nechybí odvaha, nápady a především extrémní živelnost. Konečně snímek, který ukazuje danou dobu v plné kráse a nahotě! Produkční hodnoty Rocketmana či Bohemian Rhapsody tu samozřejmě nenajdete, ale všichni zůčatnění se viditelně snaží a mě to sedlo. Fakt hodně. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v USA ve městech New Orleans a Los Angeles. (BMW12)
  • Na začátku filmu, kdy se píše rok 1973, má mladý Nikki Sixx (Douglas Booth) na židli první vydané album od skupiny KISS, které vyšlo v roce 1974. (HonzysKISS)

Reklama

Reklama