Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Nach 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsme to sjížděl dokola, ale je to s....a nejhrubšího zrna. Klišé nad klišé jehož třešničkou na dortu je pojmenování hlavních záporáků: Zlouni. Jen Jack Black a jeho přehrávání za něco stojí. Úpadek jednoho z nejemotivnějších fantasy své doby zde byl dokonán k dokonalosti. Smutný to konec Fantazie, kterou zničil produkční studiový chtíč ždímat Nekonečný příběh dokud nenajde svou konečnost. Po tomto příběhu jí u mě našel, žel bohu až v dospělosti. 20% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemecký režisér Wolfgang Petersen natočil v roku 1984 film "Nekonečný príbeh". Nádhernú fantasy o čítaní kníh. Stalo sa z toho kultové dielo. Ohodnotil som ho štyrmi hviezdičkami. O päť rokov neskôr bola vyprodukovaná druhá časť "Nekonečný príbeh 2". To bol len slabý odvar pôvodného snímku. Dal som tomu dve hviezdy. No a o ďalších päť rokov, v roku 1994, sa objavilo dalšie pokračovanie "Nekonečný príbeh 3". To už je však tak trapná zhovadilosť, že ani neviem, či si to zaslúži aspoň tú jednu malú hviezdičku. * ()

Reklama

rsimonyi odpad!

všechny recenze uživatele

Trojka je tragédie, hnus a filmový zločin. Nevadí mi ani tak slabý příběh, jako hrozní herci a hlavně příšerné výtvarné zpracování a tragická hudba. Všechno z původního Nekonečného příběhu ( Slonovinová věž, Orin, Kniha, Falko, Kamenožrout......), všechno je tu úplně jiné a příšerné. Prostě třetího dílu se zúčastnili absolutní packalové. A ten digitální začátek, no to je hnus. Fuj.... budu dělat, že jsem trojku nikdy neviděl a neexistuje. Třeba někdy natočí regulérní trojku s původním Kamenožroutem a Falkem. ()

Daryl.Dixon odpad!

všechny recenze uživatele

Za Nekonečný příběh 1 bych dal ruku do ohně, za Nekonečný příběh 3 bych tam hodil režiséra a ještě přilil benzín. Trapné kostýmy v nichž viditelně byli navlečeni lidé, včetně kostýmu Falca. Jednička byla skvělá a s vývojem techniky by měla být trojka na vrcholové úrovni, ale tvůrci se zřejmě spíše snažili dosáhnout vrcholu trapnosti. Velké zklamání. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem čekal příšernost a nakonec zas taková katastrofa to nebyla. Určitě znám i horší filmy. Samozřejmě jednička je top, ale zde se například po dějové stránce film povedl. Není to taková příšernost jako ve dvojce. Naopak dabing je zde úplně katastrofální, primárně dabing ségry Bastiana je tak šílenej, že jsem málem tloukl hlavou o zeď. Také výběr herců až na výjimky se nijak zvlášť nepovedl. A k tomu Falco, který vypadá jako kdyby na něj přišla doba hippies. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 1994 v Německu. (Varan)
  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama