Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovný debut se super námětem a jeden z těch lepších filmů od Netlixu. V ráji má tématicky nejblíže asi k Vyměřenému času, máme tu biotechnologickou firmu, která dokáže manipulovat s časem, tedy brát i dávat lidem věk. Námět je originální a trochu zamrzí, že se film nevěnuje více postavám a více problémům, protože potenciál tu byl vysoký, takhle se zaměřili jen na dvě postavy, které to postihlo poměrně fatálně. V hlavní roli je sympatický Kostja Ullman, kterého známe z Rande naslepo, zbytek postav mě nezaujalo. Škoda, že od druhé půlky film ztrácí tempo a závěrečná akce je hodně rutinní a nezajímavá. Hudba je v pohodě a vizuálně taky slušné, jen ta dějová výplň není tak intenzivní a poutavá jak samotná myšlenka, americkému remaku bych se nebránil.Celkem mi vadilo, že organizace Adam, která proti tomuhle systému ve filmu bojuje, ve výsledku nic moc pořádného nepředvede- tam byl potenciál daleko vyšší. 6/10. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych uplně nečekal, že vznikne solidní scifi thriller z německý produkce. Hlavní námět s darovánim věku byl hodně fajn, jen je trochu škoda, že se mu příběh nevěnoval ještě víc. Na tohle téma se toho totiž dalo vymyslet fakt hodně, včetně působivejch osudovejch scén (objeví se jich jen pár spíš v zárodku, nejlepší z nich byla ta finální). Chování postav by taky mohlo být promyšlenější. Názorovej obrat snědý záporačky jsem jí moc nevěřil a ten názorovej veletoč u obou hlavních postav taky nepůsobil dvakrát moc reálně. Co ale občas chybí dramaturgicky, to se daří dohnat kvalitní filmařinou. Ať už jde o vizuál (zvolený téma však žádný extra efekty vlastně ani nepotřebovalo), kulisy, výpravu nebo soundtrack. Všechno vžycky dohromady pěkně pasovalo a zlepšovalo tak dojem z celýho bijáku. Čtvrtá hodně slabá hvězda za námět, dystopickou atmosféru a filmařinu. ()

Reklama

moriero 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší skopčácká věc za poslední desetiletí. S nádherným vizuálem, exteriéry, soundtrackem, castingem a samozřejmě mrazivým příběhem. Takové německé In time - akorát o dva levely vejš. Podle mě to byl taky herecký koncert starší verze Eleny - Corinny Hřbitovové. Svého času to musela být krásná ženská... a geniální herečka. Za mě plná palba hvězdiček. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Němci už v minulosti ukázali, že žánr sci-fi umí, ostatně třeba Roland Emmerich nebo Wolfgang Petersen jsou toho důkazem. Společnost AEON kupčí s časem, respektive mladým, co potřebují peníze, nabízí, že odkoupí libovolný počet let jejich života. Max je spolehlivým manažerem do doby, než ho s manželkou Elenou postihne neštěstí. Jejich byt vyhořel a Elen musí přiznat, že na splacení hypotéky zastavila 40 let svého života. Exekuce je nelítostná. Pěkný vizuál, věčná otázka nesmrtelnosti a dystopická společnost tak trochu připomínající Huxleyův Překrásný nový svět, kde to nejlepší je také jen pro někoho. A zatímco ve Vyměřeném času se Robin Hood snaží bohatým brát a chudým dávat (čas), tak zde je organizace Adam, co chce nadaci AEON i s její představitelkou S. Theissenovou skoncovat. Napínavé, svižné a k přemýšlení. Nesmrtelnost nepředstavuje absolutní svobodu, jak se Theissenová mylně domnívá. A Mozart pachtící se ještě 45 (nebo více) let v chudobě by jí jistě nepoděkoval... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Sci-fi koketujúci s možnosťou obchodovania s ľudskými rokmi, s niektorými prvkami (miestami) nepriamo pripomínajúci určité časti In Time. Minimum akčných, ktoré občas spôsobia ako snímky z B-čkových filmov. Vedenie príbehu nie je zlý, ale v druhej poloviny to trochu stráca na tempe. Záver nie je taký rázny, akým by mal byť. Rozbor charakteru postáv je spíš na priemernej úrovni (vývoj a premena jedného charakteru je však dobre viditeľný). V rukách skúsenejšieho režiséra by to mohol dopadnúť ešte lepšie. Po VEĽMI dlhom období jeden pomerne slušne natočený a rozohraný film v produkcii Netflixu. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama