Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina byla dost nudná a bůhvíjak mě nezaujala, ale naštěstí se to v té druhé vytáhlo a posledních tak 30 minut bylo dost napínavých (a čím blíže konci, tím víc). Děj na mě působil tak, jako by tvůrci nevěděli, co s Marsem dělat, tak tam nahodile naházely víc hrozeb, víc toho, co by postavy mohlo ohrozit, přičemž by bohatě stačil nedostatek kyslíku a později objev - víte čeho. Zručný filmař by z toho udělal dechberoucí a napínavou podívanou už od samého začátku. Takhle to je průměrná scifárna, možná fakt jenom lehoulince nadprůměrná, která kdyby v první polovině nebyla tak nudná, možná by na mě i zapůsobila víc. Takhle jenom 3* A ten, komu jsem tady fandil, zase umřel. A zase jako jeden z prvních. Jako vždycky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to prúser, nedá sa nič robiť, ale svojim spôsobom aj guilty pleasure. Teda ako pre koho. Pre ortodoxných milovníkov vesmírnych sci-fi môže ísť o celkom príjemne strávené takmer dve hodinky, kde občas síce nebudete veriť vlastným očiam, sem tam je ale atmoška príjemne hustá, to keď sa tvrocovia sústredia viac na survival líniu a netrepú sem zbytočné béčkové artefakty a najmä prvoplánovo vyznievajúce filozofovanie. A toho nešťastného robota. 50%, ale že by Misia na Mars bola lepšia, to sa asi stopercentne tvrdiť nedá. Radšej ale pozrite staré marťanské fláky z 50-60 rokov, to je aspoň zábava od začiatku do konca. ()

Reklama

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Neviem, či by v dnešnej dobe tento film niekoho tak zaujal ako mňa, keď som ho videl prvý krát niekedy v roku 2001, ale mám tento film veľmi rád. Úplne najviac ma pohltila atmosféra na červenej planéte, skvelí herci a perfektný scenár. Najradšej som mal postavu, ktorú hral Simon Baker. Počas celého filmu som sa nenudil, vždy niečo dokázalo prekvapiť, niečo až šokovať. Vcítil som sa do postáv, neviem čo je horšie ako byť na planéte s dochádzajúcim kyslíkom. ...ale...:) 95% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Viděno znova po letech a musím říci, že jsem byl asi opravdu až příliš kritický. Ono je to sice skutečně nudné, občas pitomé a polovinu doby se tam vůbec nic neděje, přesto to má své kouzlo a filosofický nádech. Ačkoliv mi tu Val a Carrie-Anne vůbec nesedí, měním hodnocení a přidávám jednu hvězdu za celkem koukatelný film, který vám v pohodě zamázne nudný večer. 50% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Antony Hoffman tímto filmem režisérsky debutoval. (Pumiiix)
  • Během natáčení mezi Val Kilmerem a Tomem Sizemorem vznikly spory. Vše prý začalo kvůli cvičebnímu stroji. Val Kilmer nakonec odmítal vyjít z přívěsu, dokud byl Tom Sizemore na place. Mnoho společných scén bylo natočeno pomocí dvojníků a Kilmer prý odmítal oslovit Sizemorovu postavu jménem. Místo toho říkal jen "Hej, ty...". (Beer Ceps)
  • Na rozdíl od jiných sci-fi filmů si zde můžeme všimnout velmi realistického ztvárnění chování ohně ve stavu beztíže. (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama