Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (147)

prome 

všechny recenze uživatele

Výborné anime, které jsem shlédnul za odpoledne. Vynikající a skvěle vykreslené postavy v tak temné atmosféře, která chvílemi až vyrážela dech. Vůbec nechápu proč jsem tak dlouho otálel než jsem si to pustil, protože tohle je opravdu skvost, jenom ten závěr ... -SPOILER- Nejvíce mě ale mrzelo zabití Casky, které jsem hlavně ke konci fandil a doufal jsem, že přežije, protože od půlky se stala mojí druhou nejoblíbenější postavou po Gutsovi. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Famózní seriál!!!! V anime nejsem zatím nijak zběhlý, ale tohle mi hodně sedlo. Po Elfen Lied, Claymore a Hellsingu další parádní manga. Hlavní postavy skvěle vypracované. Příběh, byť jen jeho jistá část, dokonale vymyšlený a parádně vykreslený. Styl seriálu je ohromující. Je vidět omezení v rozpočtu, ale seriálu to spíše přidává. Hlavní tah bych viděl v těch stop-obrazech. Ty nemají chybu a je to první kus, ve kterém jsem to kdy viděl, zatím i jediný. Hudba hodně dobře volena a přidává na síle okamžiku. Během dvou dílů jsem s dějem totálně splynul a už se jen bál posledních dílů. A přitom nešlo nekoukat. Obrovský zážitek. A jak se seriál vyvíjel, přišlo brutální epické finále. To byly dva poslední díly, které jsem dal snad na jeden nádech. Obrovská síla!!! U mě těžké nadšení! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Skvělá temná atmosféra nás provází napříč celým příběhem a tvůrci nám nabídnou bezpočet krvavých soubojů a „nečekaných“ zvratů. Sice je nám toho již v první epizodě dost prozrazeno, ale Berserk si udržuje potřebnou kvalitu až do poslední minuty (posledního dílu), ve kterém se dočkáme hodně povedeného závěru. Jsem velice spokojený s tímto starším anime, animace zdařilá, příběh rozhodně poutavý, krvavých momentů a akčních soubojů taky dost a navíc s každým dalším dílem jsem tomu začal víc a víc propadat. Ten pekelný finish by si navíc zasloužil pokračování. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Anime sledujem len krátku dobu a len sa začínam orientovať v nejakých tých dejových a rozprávačských pravidlách(to je pre tých čo ma po tomto komente zatratia, aby mali so mnou trpezlivosť). Takže Berserk. Prvá časť ma vrhla do deja bol som úplne strateníý, statická animácia, škaredý démon, chytilo ma to len svojou brutalitou. Ďaľšie 3 časti boli utrpenie a neveril som, že to niekedy dopozerám. Ale potom to prišlo. 5. časť v podobe neuveriteľného masakru a nádhernej dejovosti, hltal som časť za časťou. Keby niekto začal pindať na Berserka hneď by som hádal. Ale potom som sa dostal opäť s pocitmi akoby na začiatok a od 20. časti to bolo opäť utrpenie. Prestalo ma to nejako baviť. Ale posledné dve časti v sebe naozaj niečo mali. Síce sa po nich cítim veľmi zle až mi je tak nepríjemne, bolo to pekelne dobre ukončenie, i keď som sa vlastne nič nedozvedel. Avšak ako celku menej ako 4* nemôžem, bohužiaľ ani viac. ReEdit: Nemôžem na to zabudnúť a stále to mám v hlave a bolo to naozaj silné, 5*... ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Berserk bude mít dlouhodobý dopad. Autor/tvůrci rozehrávají na poli středověké dark fantasy příběh o hledání smyslu bytí, příběh o přátelství, o smyslu lásky, o pomstě, o cílech/snech. Příběh o lidech a (jejich) démonech. Mnohavrstvé vyprávění by chtělo asi ještě jedno shlédnutí přinejmenším. Pokud by si člověk chtěl tím peklem projít znovu. Vše je zabaleno do krvavého hávu, který se během seriálu objevuje v podobě rytířských soubojů, aby se v posledních prakticky 30-ti minutách stal ultimátním mlýnkem na maso. Diváka přikoval tam, kde se se momentálně nachází a nechal ho v (ne)milosrdném vzduchoprázdnu, obzvlášť po závěrečných třech minutách, které decimují lidské emoce do poslední vteřiny. Příběh má dokonale promyšlený scénář, kde se člověk v průběhu 20-ti dílů dozvídá pozadí a motivy různých postav, jejich činů, jejich emocí, aby to v závěrečném tichu rezonovalo v dešti krve, zmaru a agrese. To, co se může některým zdát jako přešlapování na místě v rámci posouvání děje, nebo "příběhové vaty" je ďábelský tah autora. Tah, který má za úkol, přilnout k postavám, pochopit je, oblíbit nebo je nenávidět, aby právě závěr byl vyhnaný do výšin emočního masakru, po kterém bude člověku ještě chvíli zle. Snad se pomsty dočká a i po smrti autora mangy bude Gutsův příběh uzavřen. Manga je nutnost. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama