Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ivan Reitman je výborný režisér. Jeho filmy si zachovávají vždy nadhled, eleganci a hlavně humor, který není ani v nejmenším pokleslý. (Mluvím hlavně o Krotitelých duchů 1 a 2.) A pokaždé si k tomu přizve kvalitní herce. A tenhle film není výjimka, takže plné hodnocení je tu zcela oprávněné. Navíc, nebudu ani trochu kecat, když řeknu, že tento film má opravdu duši. Rád se na něj znovu podívám. A věřím, že mě nezklame ani podruhé, potřetí... ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch amerických filmů,který můj pohled na Spojené státy aspoň na chvíli osvítil čistým světlem.Prezident USA má různé postranní aktivity a tak pověří poradce a tajnou službu aby našli dvojníka který by ho občas zastoupil když se bude mazlit se svou sekretářkou.Když najdou Daveho(Dejva) představí ho prezidentovi a ten je s jeho podobou spokojen.Když si to prezident ve volné chvíli rozdává se svou milenkou tak zkolabuje,upadne do komatu a Dejv se ujme na přání prezidentových poradců na ostro role prezidenta USA.Jeho chování je úplný opak skutečného státníka a budí v lidech rozpaky i první dáma Sigourney Weaver svého muže nepoznává,ale časem zjistí že vedle ní vystupuje někdo úplně jiný.Dejv navrátí do úřadu charakter a smysl pro povinnost a začne prosazovat důležité věci a těm méně důležitým seškrtá rozpočet.Nakonec Dejv simuluje na tiskovce záchvat a vrátí se zpátky ke své původní práci.Skutečný prezident je pohřben a novým se stane viceprezident Ben Kingsley.První dáma jede za Dejvem,protože s takovým chlapem chce zůstat dál.Dejv se nechoval jako loutka a vystupoval sám za sebe tak doufám že se někdy někdo takový objeví na české politické scéně. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Inteligentná zábava s jemným nádychom romantiky pri ktorej nezaspia muži. Toto by bola asi definícia tohto filmu. Narodila som sa iba rok pred tým ako ho natáčali, a myslím, že urobili dobre. Videla som ho asi pred desiatimi rokmi a spomenula som si naň pred nedávnom. Opätovné videnie ma ešte viac presvedčilo o tom, že staré dobré komédie a romanťáky budú asi vždy krajšie ako ti e novodobé. Neviem prečo ale je to tak. Pre niekoho trápne vyznania lásky(ktoré v tomto filme neboli), pre mňa krásne vyzúrenie talentovaného scenáristu a perfektné stvárnenie úžasnými hercami. 100% ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Podle popisku jsem čekala ztřeštěnou komedii, nakonec jsem dostala spíše takovou pohádku s romantickými a komickými prvky a důležitými morálními poselstvími. Což bylo vlastně asi o moc lepší, než kdyby to byla ta ztřeštěná komedie. Kevin Kline byl ve své roli opravdu kouzelný, jeho dobráckost, roztomilé rošťáctví i lehké "Jiříkovo vidění" byly uvěřitelné, se Sigourney Weaver jim to dobře pasovalo (škoda, že neměli více společného prostoru). Potěšila například i mladá Laura Linney nebo Ben Kingsley, sice na malém prostoru, ale v důležité roli. Vlastně tu celkově asi nebylo špatných herců. Hodně věcí (zápletek) v průběhu bylo, pravda, dost překombinovaných, balancovalo to na hraně příliš velké absurdnosti a byla jsem tak dosti zvědavá a zároveň se trochu obávala toho, jakým způsobem to tvůrci zakončí, jestli už ta hrana nebude překročena. A jsem ráda, že nakonec nebyla. Zakončilo se to za mě moc hezky, v rámci možností asi nejsmysluplněji, jak mohlo a dalo tak vyniknout příjemné atmosféře, která z toho filmu na diváka v jeho průběhu šla. 75 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Dejve, Amerika je nemocná a ty ji vezeš do nemocnice.. '' ------ Tohle byl takový mix Prince a chuďase, Being There a Amerického prezidenta... Neříkám, že se mi to nelíbilo. Bylo to milé, o tom žádná. Na komedii tam však toho humoru bylo málo a těch pár grimas ,,Boba'' Langelly to nezachránilo... O té naivitě se nebudu raději zmiňovat, beru to prostě jako takovou pohádku pro dospělé. Zato tam bylo dost té romantiky a romantika v Bílém domě, to je vlastní žánr... Je mi jasné, že Amíci tohle všechno mají moc rádi, ale zdá se mi že je toho k nám všeho již krapet přeimportováno... Trochu jsem se děsil závěru, opravdu šílím, když na konci většiny filmů, kde se nějak vyskytne prezident USA všichni tleskají a mávají prápory... Naštěstí tady to tvůrci celkem solidně ustáli a bylo to jen přecukrndlované. Co jsme musel uznat bylo, že Ripleyové bych ty její roky vůbec neřekl a vypadala dost dobře... Dávám tři krabice důkazů o korupci. * * * ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama