Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $63,270,710Tržby Celosvetovo $70,600,000║ __Ivan Reitman a jeho práca s hercami bola vždy prvotriedna, čo samozrejme veľkolepo potvrdzuje aj v tomto filme. Film sa opiera o dosť ťažko spracovateľnú tému, hlavne čo sa týka stráviteľnosti a v tomto Reitman maximálne prekvapuje a po celý čas nám podáva výborne gradujúci príbeh plný nádeje na lepší život, bez toho aby tam bola natlačená akákoľvek umelosť či dokonca klasická americká patetickosť aká je vo väčšine podobných filmov opierajúcich sa o vlastenectvo. "Neskutočne silné prevedenie príbehu o tom aké krásne by to bolo keby sa vládlo pre ľudí." __/100%/ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Politika je hračka v rukou mocných, ale co když se taková hračka dostane do rukou obyčejného dítěte? Tím děckem má být Dave, čiliže Kevin Kline a náhoda tak chtěla, aby se z úředníčka stal prezident Spojených států (přirozeně na oko). Dosti k ději. Ivan Reitman umí točit komedie, takové kde není přespříliš trapného humoru. No a právě Dave je příkladem toho, jak lze bez bláznovinek, konfetek, frkaček a balónků odělat hodně slušnou oslavu. Dialogy o tom co je správné, co by mělo být samozřejmostí, ale místo toho je to jen utopie sou lecky až kýčovité, lecky přeemocionalizované, ovšem co se povedlo tvůrcům tohodle filmu, to stojí za příklad. Neuvádějí jen prázdná slova, ale ukazují jak na to. Člověk jenž používá při myšlení i srdce a není jen loutka v rukou vyšší moci může dokázat velké věci. Zkrátka nenuceně vtipná zábava, skvěle zahraná (teda Frank Langella cupitající skrz bílý dům alias chatrč, to jest slušnej pohled), dobře hudbou doplněná. Na pět hvězdiček to není, na to má děj malý spád a delší nezáživné sekvence, ovšem čtyři zcela po právu. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný film..Ale víte, když nejdříve shlédnete snímek s názvem Masquerade, zjistíte, že Dave mu sahá tak akorát na kotníky. Samozřejmě vím, že už je to druhá stránka věci. Pravdou ale zůstává, že motivy jsou téměř totožné akorát každý je z jiného roku a jiné kultury. A to se nedá nesrovnávat. Teda mě to už nejde. 7/10 ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film a geniální Kline - je to jeden z nejproměnlivějších herců vůbec. Zde navíc hraje dvojroli. Je vidět, že scénárista Gary Ross věděl o čem píše - byl politickým poradcem několika prezidentských kandidátů a za svůj scénář byl právem nominován na Oscara. Nejraději mám scénu, kdy Kevin elegantně najde úspory v rozpočtu - moc rád bych viděl podobnou komedii z českého prostředí (no úplně jistě to nevím). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se poklopci prezidenta USA začne říkat stejně jako grandslamovému turnaji v tenise tamtéž (US Open), je vždycky zaděláno na problém a někdy i horší než mrtvice, viz. známý impeachmentový z ostudy kabát B.Clintona po peripetiích v Orální pracovně.. Reitmanovo Vrtěti Davem mohlo klidně více přitlačit na pilu humoru na úkor romantické linie (a ne že by k tomu nebyla příležitost), nicméně pochvalu si rozhodně zaslouží za vtipné camea (především konspirátor O.Stone), elegantní abdikaci prezidentského dvojníka a taky za scénu hledání úspor v rozpočtu, kdy ministr, jehož resortu zrovna sebrali miliony, nadšeně tleská, což je opravdu možné asi jen v komedii. To kdyby postihla mrtvice naši současnou hlavu státu, každý sebelepší náhradník by byl ve svých falešných větičkách už jen a jen horší.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama