Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (568)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

V roce 2017 zkolabovala světová ekonomika. Zásoby jídla, přírodních zdrojů a ropy se krátí. Policie je rozdělená do vojenských útvarů řízených železnou rukou. Televize je řízena státem a sadistická hra „BĚŽÍCÍ MUŽ“ se stává nejpolárnějším pořadem v historii. Tak proč si v roce 2017 nepřipomenout, jak si tvůrci představovali rok 2017 za 20 let. Nakonec to nedopadlo tak špatně. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $27 / 38 / 11 milionů / -- dní < 1,40 > násobek rozpočtu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Kniha Stephena Kinga (jedna zo šiestich, ktoré napísal pod pseudonymom Richard Bachmann) bola skvelá. Film sa jej síce nedrží, skôr inšpiruje a čerpá nápady. Filozofická rovina vôbec nie je zlá- brutálne reality show, zhýralý vkus TV konzumentov, vplyv TV na masy a pod... Samozrejme jedná sa o akčný film a o nejakej filozofii v tomto prípade premýšľa asi málokto:) A práve po formálnej stránke je tento film dosť zlý- brutálne 80te roky cítiť v každom zábere, Arnieho neherectvo, k tomu pochybný scenár a nepresvedčivo-nudná, neakčná réžia. Running Man patrí určite k tým "ľahšie sfilmovateľným" Kingovým dielam, výsledný efekt je však takmer žalostný...1,5*/5 ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Pane Bože!“ „To nebude Bůh!“ Future akčňák podle Kinga/Bachmana a Arnold v další roli hrdého policisty, kterej to všem natře. Jedna z možných vizí budoucnosti o síle televize utvářet veřejné mínění. A nejhorší na tom je, že se divák jen pousměje. Možná proto, že v podobných filmech je to vždycky vyhnané až na samou hranici. Ona tu sílu ale má i dneska, jen to není tak zjevné. Trošku předobraz dnešních reality show (uvidíme, za jak dlouho to i v reálu dojde tak daleko). Film se zkouknout dá, i když je plný nelogičností – pošlou trestance do staré čtvrti prošpikované kamerama a poskokama a čistě náhodou zrovna v té staré čtvrti, která je pod neustálým dozorem, sídlí centrum odporu. No koho by to napadlo? Jaká obrovská náhoda. To si jich vážně nikdo nevšiml? Ještě štěstí, že aspoň z lovcema je docela sranda (světélkující operní zpěvák Dynamo je hodně zábavnej) a Arnolda docela zastiňují. A je zde poměrně hojný výskyt humorných hlášek. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Running Man je vtipný film o tom, že pro diváka Vyvolených může výraz "reality show " dostat úplně nový rozměr a kde Arnold Schwarzenegger směřuje k happyendu stylem běžím-mlátím-sem tam vraždím-běžím-mlátím oděn do veselého oblečku, v kterém ze všeho nejvíc připomíná bojácnou spermii Woodyho Allana. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musel jsem přehodnotit, protože i když za svých mladých let jsem tenhle film úplně nemiloval, tak co bych dneska za takovejhle film dal. Zřejmě zakladatel všech těch reality show akčňáků kterých už od vzniku tohoto filmu bylo taky natočeno bezpočet, ale žádný se kvalitou tomuhle snímku nevyrovná. Jasně pár much se tu najde. Arnold ještě pořád v týhle době nebyl kdo ví jakej herec, ale zase tady má ten drsnej, vražednej pohled z prvního Terminátora kterej jsem na něm vždycky žral. Takže na opakovaný shlédnutý poctivý čtyři hvězdice.80% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Podle knihy je Ben Richards (Arnold Schwarzenegger) nezaměstnaným otcem, který nemá peníze na léky pro svou těžce nemocnou dceru.Proto se přihlásí do soutěže běžící muž (POciSEM)
  • Ve scéně, kdy se běžící muži setkají poprvé se Sub-Zerem (Toru Tanaka), je Ben (Arnold Schwarzenegger) naražen Sub-Zerem na mantinel. Poté jeho obrýlený kolega utíká přímo do kamery, načež je možné všimnout si ruky, která jej zbrdí, aby do kamery nenarazil. (Pepy)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama