Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

movie 

všechny recenze uživatele

RUNNING MAN byl vždy v mojí Arnoldovské topce, ale až kino projekce dala vyniknout všem jeho proporcím. Nebál bych se říct, že díky svoji podvratností a opíráním se do mediální manipulace patří nepřímo k jedněm z nejpřesahovějších filmu ve Schwarzenggerově filmografii. Při představě, že by to režíroval Verhoeven se mi ježí chlupy. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem s Arniem viděl, coby sedmiletý kluk někde na videu v x-té kopii mi onehdy přišel naprosto skvělý. Nic takového tu prostě dřív nebylo. Terpve nyní jsem jej po 22 letech viděl znovu a co dodat. Není to natočené úplně béčkově špatně, ale zároveň to nemá ani žádnou šťávu. Námět sice ně do sebe má, ale výsledný film už ne. Running man sice neurazí, ale to je asi tak všechno. Měl jsem možná zůstat jen u vzpomínání. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Rád bych tenhle snímek zařadil mezi Arnoldovy nejlepší klasiky, ale udělat to nemůžu. Samozřejmě nejsem výrazně zklamán, každému dobrému herci se občas něco nepovede. Tohle není vůbec špatná záležitost, taková lehounce nadprůměrná – dá se na ní ale snadněji zapomenout. V té době byly větší pecky Predátor, Špinavá dohoda, Total Recall, Terminátor a podobně. Příběh je zde velmi prostý, hlavní záporák celkem nevýrazný, akce tu je, občas potěší, ale ne moc uchvátí, hudba je dobrá – na tu dobu klasická a Arnold nejlepší. Ten to tu hodně táhne. Sice se jeho postava zde moc nepředvede, ale jeho pár výborných hlášek, jeho drsný pohled a pár jeho osobních vyvraždovaček - to určitě stojí za to. Bez něho by to byla fakt slabota. Jinač, k filmu nemám žádné výraznější výtky. Prostě to nebylo úplně nejhvězdnější, ale vyloženě průser to rozhodně není. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príšerná a vzorová ukážka ako sa dá nafilmovaním zničiť výborná knižná predloha. Aj keby som nevedela o knihe, bol by to veľmi zlý film a takto je ešte horší. Muž na úteku je jedna z najlepších kníh, ktoré som od Stephena Kinga čítala, ale tento úbohý film, ktorý dokázal pokaziť aj to minimum spoločných znakov, ktoré mu s knihou zostali, možno odradil kopec čitateľov od excelentného knižného trileru a to je trestuhodné. Stephen King (a asi aj všetci jeho fanúšikovia) sa ešte aj o 40 rokov, keď toto pustia v telke ako film pre pamätníkov, bude v hrobe obracať! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Pane Bože!“ „To nebude Bůh!“ Future akčňák podle Kinga/Bachmana a Arnold v další roli hrdého policisty, kterej to všem natře. Jedna z možných vizí budoucnosti o síle televize utvářet veřejné mínění. A nejhorší na tom je, že se divák jen pousměje. Možná proto, že v podobných filmech je to vždycky vyhnané až na samou hranici. Ona tu sílu ale má i dneska, jen to není tak zjevné. Trošku předobraz dnešních reality show (uvidíme, za jak dlouho to i v reálu dojde tak daleko). Film se zkouknout dá, i když je plný nelogičností – pošlou trestance do staré čtvrti prošpikované kamerama a poskokama a čistě náhodou zrovna v té staré čtvrti, která je pod neustálým dozorem, sídlí centrum odporu. No koho by to napadlo? Jaká obrovská náhoda. To si jich vážně nikdo nevšiml? Ještě štěstí, že aspoň z lovcema je docela sranda (světélkující operní zpěvák Dynamo je hodně zábavnej) a Arnolda docela zastiňují. A je zde poměrně hojný výskyt humorných hlášek. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Poslední film Erlanda van Lidtha (Dynamo). (Chatterer)
  • V malé roli si ve filmu zahrál Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, lze ho zahlédnout v řídící místnosti jako chlapíka sedícího u monitoru, který potvrdí funkčnost zavedené stopovací substance do těla Bena Richardse (Arnold Schwarzenegger). (Rominator)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama