Reklama

Reklama

Nežádoucí

  • Francie Bâtiment 5 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po náhlé smrti starosty města je na jeho místo jmenován mladý idealistický lékař Pierre. Hodlá pokračovat v politice svého předchůdce, který snil o ozdravení této dělnické čtvrti. Haby, mladá Francouzka malijského původu žijící v jednom z chátrajících paneláků, protestuje proti tomu, aby její rodina byla vyhnána ze čtvrti, kde vyrostla. Film režiséra Ladje Lyho, který navazuje na jeho debut Bídníci, který získal Cenu poroty v Cannes, se odehrává převážně na chudém pařížském předměstí a je podnětnou obžalobou rasistické politiky, která nutí chudé lidi žít v nebezpečných a nevyhovujících podmínkách. Film Nežádoucí, obsazený řadou skvělých herců v čele s debutující Antou Diaw, dramatizuje některá z nejrozporuplnějších sociálních témat současnosti. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Trochu moc hysterické, útržkovité, roztěkané a plytké, a ve zvoleném tématu radikalizace utlačovaných a limitů politické moci podstatně méně odvážné a dotažené, než to v dnešní době mělo být. Jako by ani neexistoval scénář, nebo jsme viděli jen sestříhaný, 101 minut dlouhý, nekonzistentní trailer. Ladj Ly si zdřímnul na vavřínech, jako by myslel, že jeho značkové téma sociálního bezpráví a z něj plynoucí napětí už pokaždé stačí, aby mu udělalo film. *~ ()

marcel5 

všechny recenze uživatele

A kruh se uzavřel když došlo i na starostu. Když přišli k němu domu, už to viděl jinak. Jen jsem měl z filmu pocit, že nebylo jasné, kdo do města patří a kdo ne. Nicméně podívaná docela ušla. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Namísto policistů a zločinců vykresluje Ladj Ly sociální nespravedlnost prostřednictvím politiků a aktivistů, což je jednak méně divácky atraktivní, jednak i méně úderné ve vyznění. Stále však dokáže zaujmout působivými scénami a hrozivou osudovostí společenského soukolí, v němž jsou jeho barvité figury chycené. Více zde. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Nežádoucí je lehce teatrální a polopatický snímek, který milimetr po milimetrů mapuje formy systémové nerovnosti a cesty radikalizace. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno