Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (96)

tomik99 

všechny recenze uživatele

Má se jednat o reality show a podle toho to tak vypadá. Já s tím nemám naprostý problém. Je to věrné původnímu seriálu a zpracování se mi líbí. Možná ne všichni soutěžící jsou dostatečně zajímaví, ale na druhou stranu se jedná o první řadu a musí si to sednout. Je to nový formát, na který diváci (a i soutěžící) nejsou zvyklí. ()

Standaa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší reality show formát ever, ty odpady tady jsou fakt k smíchu. Řekl jsem si, že tomu dát 5-10 minut abych viděl jak to vypadá a jdu pracovat. Dopadlo to tak že jsem naráz zhlédl pět dílů. Ty nový věci co přidali oproti seriálu byly fakt bomba. Jen mě trochu mrzí, že jsme neviděli Tug of war, ale battleships byly taky super. Jsem fakt zvědavej na další part, doufám že kuličky a most nebudou nijak měnit. Zajímá mě ovšem, jestli v posledním kole uvidíme squid game, jejíž pravidla nikdo nechápe, nebo něco jinýho. Ve svym videu neměl squid game ani Mr. Beast. ()

Reklama

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Na této soutěži s lidstvím bylo velice zajímavé sledovat to, jak se kteří lidé chovají v hraničních situacích. Ke konci soutěže, kdy už jsi nemohl ani vlastní babičce věřit, že v pocukrované buchtě nebude rozbuška, se to ukázalo v celé své nahotě... Bílí muži chtěli utvořit soubor úplně všech, bílí, černí, muži, ženy, který by spolupracoval a postupně dospěl k "férovému" závěru. Jenže ženy chtěly utvořit skupinku, kde budou pouze ženy a budou bojovat proti mužům. Tuto skupinu ale již první den nabouraly černé ženy, které nechtěly být ani s muži, ani se ženami, ale pouze ve skupince černé ženy a bojovat proti úplně všem a nedodržovat vůbec nic, proti všemu se bouřit a všechno dělat naopak než zbytek lidí. A černí muži, ti jenom stáli a čekali, kdy jim někdo řekne, kam by se měli zařadit a co by tam měli dělat a pokud se to nestane, tak hledali někoho, kdo jim to řekne.. Zajímavý psychologický experiment, který dokonale kopíruje fungování všech skupin dnešní společnosti. ()

JamesSi

všechny recenze uživatele

Netflix asi nepochopil o čem byl původní seriál a že ty, co pořádali tu Hry na oliheň nebyly úplně kladáci. A navíc je to prostě strašná nuda a všichni se chovají neuvěřitelně falešně jako ve většině sračkoidních reality show. Nemluvě o podivném střihu se spoustou kontinuálních chyb, což je u reality show zvláštní. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vynikající reality show, která dokázala z neférovosti udělat přednost. Výtky, které zaznívají, jsou upřímně řečeno výtky vůči reality TV jako konceptu a nedává moc velký smysl vyčleňovat tenhle pořad, který má funkční emoce, odsýpá a s námětem dělá maximum. V mnoha ohledech je to upřímnější produkt než seriál, neschovává se to za žádný háv umění - je to prostě vzrušující campová zábava, jak se v žánru sluší a patří. Epizoda 2 Is Cinema. Jestli bude druhá půlka stejně dobrá jako první, půjdu s hodnocením na plný počet. (A je.) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)
  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)

Reklama

Reklama