Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roadmovie se odehrává v roce 1994. Jack (přezdívaný God of Fuck) se svým kamarádem pilotem se vydají na cestu do Seattlu. Jack se totiž vyspal s manželkou jednoho gangstera a to se trestá -rozdrcením chodidel. Na cestě potkají prostitutku Cassii a hipíka Johnnyho, kteří se k nim přidají. Pilot má jeden důvod, proč jet do Seattlu - chce tam najít svoji dávnou lásku. Jacka zajímá hlavně to, jak utéct před gangstery, ale situace se zkomplikuje, když se zamiluje do Cassie. V Seattlu je gangsteři nakonec dohoní a Jackovi chodidla opravdu zlámou. Pilot s Cassií také nevyváznou bez úhony, ale hlavní hrdinové z tohoto dobrodružství vycházejí smíření sami se sebou… (laurie)

(více)

Recenze (45)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Svůdník Jared Leto a tichý Jake Gyllenhaal byli v roli Jacka a Pilota jako dva bratři z jednoho vrhu, opravdu přesvědčivé a kvalitní herectví od obou, na čemž moc nezměnily ani jejich hrozný vlasy. Jinak je mimo tyto dva skvělé herce Highway zajímavou a vtipnou road movie / komedií ze západního pobřeží USA, konkrétně na cestě z Las Vegas do Seattlu přibližně v době, kdy se zabil Kurt Cobain. Hodně se mi líbila nenucenost celého filmu a jistá nepředvídatelnost situace (párkrát). Starej hipík John C. McGinley a Aligator Boy byli parádní! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlas, byla to fakt taková potrhlá akce pod širým nebem. Jakeovi bych hádala míň let než 22 a Jaredovi těch 31 let snad ani nevěřím:). Jako duo parťáci k sobě opravdu bezvadně sedli a Selma byla roztomilá, ale jinak mě Highway tak trochu zklamal. Pár hezkých momentů a skvělá muzika to trochu posunulo o laťku výš, jinak škoda, ale čekala jsem od Coxe na podnose trochu lepší delikatesu. 55% ()

Reklama

Tanner 

všechny recenze uživatele

No, docela dlouho jsem se popravdě musel přesvědčovat, že to není pouze něco mezi Strachem a hnusem v Las Vegas a puberťáckou Mexickou jízdou či Snowboarďáky. A i když se z toho nakonec něco víc přece jen vyklubalo, ztotožňuji se s hodnocením na imdb (5,9). Pozitivem pro mě byly herecké výkony, negativem naopak protivná muzika. Moc mě nevzal ani scénář jako takový a postrádal jsem i road-movie atmosféru. Škoda. Celkově to ale tak špatný není. ()

annickka 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává v roce 1994. Jack (přezdívaný God of Fuck) je v intimní chvilce načapán se ženou svého zaměstnavatele - gangstera, a protože se tohle provinění trestá rozdrcením nohou, Jack se spolu se svým nejlepším kamarádem Pilotem vydává na útěk do Seattlu. Cestou se k nim přidá ještě zoufalá prostitutka Cassie a starý hipík Johnny the Fox (alias Dr. Cox ze Scrubs), který jede do Seattlu na pohřeb Kurta Cobaina. Postupně se situace komplikuje, čtveřice potkává různé lidi a dostává se do problémů. Highway je roztomilá road movie, ve které oslňuje hlavně dvojka Leto&Gyllenhaal, jejich souhra funguje skvěle. Už začátek slibuje cool podívanou, jakou film bezpochyby je, navíc ho doprovází našlapaný soundtrack. ()

Hallam 

všechny recenze uživatele

Zajímavá práce s filmovým obrazem (struktura, barva) a střihem. Méně známý film, co se týká herecké filmografie Jareda Leta a Jakea Gyllenhaala, přestože se zde podávají velmi přesvědčivé výkony. Charakter postavy Pilota, Pop Quiz, gazilion průserů Jacka přezdívaného "God of Fuck" a film jako celek rozhodně stojí za pozornost. Malá ukázka: Pilot: "POP QUIZ." Jack: "NO." Pilot: "COME ON. IT´S A QUICK ONE." Jack:"GO." Pilot: "WHAT IS 1,056 DICKS?" Jack: "A LOT OF DICKS." Pilot: "BEEP. PERFECT SCORE. GOLD STAR." ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama