Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ač tomu název neodpovídá, jedná se o poslední díl z Budovy série "Piedone ..." . Opět se tak setkáváme s komisařem Rizzem, seržantem Caputem (Enzo Cannavale) a nyní naturalizovaným Neapolitáncem Bodem (Baldwyn Dakile) v městě pod Vesuvem, kde panuje tradiční idylka jako jsou drogové kšefty a únosy. Jen co Rizzo osvobodí neteř bohatého naftaře (Robert Loggia), je nucen odjet i s Caputem a (nechtěně) také Bodem do Egypta, kde byl unesen vědec Cerullo (Leopold Trieste), který učinil objev, jenž by mohl změnit celý naftařský průmysl. A po příjezdu do Egypta začíná klasický sled útěků, rvaček, hlášek, výslechů a Caputových převleků, to vše zabalené do exotických egyptských kulis s hudebním doprovodem tradičně skvělého dua De Angelis. Tentotrát už tvůrci jasně vsadili na žánr dobrodružné komedie a téma drog nám prakticky úplně zmizelo. Bud je však v nejlepší formě, proto řadím "Policajta v Egyptě" mezi jeho nejlepší sólové filmy. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Legendární Velká noha je zpět. A tentokrát musí vyrazit až do dalekého Orientu, kde se něco nekalého děje kolem ropy. Tam potkává přátelské i nepřátelské araby, zlatonosné opravdu milionové brouky, nějaké ty ziskuchtivé zločince a hlavně doslova zakopává o dobrodružství na každém kroku. Začátek nezapomenutelný a ten trpaslík taky ()

Reklama

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

U nás absolútna klasika, patrí medzi ten typ filmov o ktorých sa hovorilo týždeň pred uvedením v televízii a dva týždne po tom. Dnes už veľa scén vyznie možno lacne a nedotiahnuto, väčšina si našťastie zachovala nadčasovosť. Napriek mŕtvolám a imperialisticko ropnej zápletke jeden z filmov s najpohodovejšou atmosférou - vďaka žmúriacemu Spencerovi a letnej hudbe, ktorá proste sedí! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale pro mě prostě nejlepší díl celé této série je jednička (Policajt Drábem). Milionový brouk samozřejmě opět potěší změnou prostředí, což přičítám tvůrcům jednotlivých dílů jako velké plus. Alespoň to nebylo jednotvárné. Rizzo (Spencer) si zase procvičil své pěsti a jeho tvrdé direkty si tentokrát velice zblízka prohlédlo několik Arabů. Co se týká jeho společníků, tak ti tu rozhodně nebyli do počtu a i od nich se dočkáme celé řady humorných situací. Bohužel i tentokrát mi tu chyběl více propracovaný příběh a hlavně si nešlo nevšimnout několika (ne)logických kopanců. 60% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Čtvrté dobrodružství opět zavede komisaře Rizza do Afriky, tentokrát však do slunného Egypta. Caputo a malý Bobo ho samozřejmě doprovází, a starají se o humorné vložky. Detektivní příběh je propracovaný a vyprávěný přirozeným odpočinkovým tempem. A protože se jedná o Buda Spencera, nemůžou chybět u něj typické rvačky a jeho legendární kladivo. Bohužel, se stále přibývající tělesnou váhou se viditelně stává poněkud neohrabaný, což krapet kazí zábavu. Veškerá očekávání však nezklame a tak opět máme snímek plný akce a zábavy, která rozhodně nestárne. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)

Reklama

Reklama