Reklama

Reklama

Kantonský kmotr

  • Hongkong Ji ji (více)
Trailer

Kchuo Čchen Wa přichází do města za prací. Hned po příjezdu ho o všechny úspory připraví podvodník. Nemá práci ani peníze, ale jeho život se záhy obrátí naruby. Pomůže skupině mafiánů v souboji s konkurenčním gangem a je prohlášen za šéfa bandy. Kchuovi není svět zločinu moc po chuti, a tak se rozhodne udělat aspoň nějaký dobrý skutek. Pomůže chudé květinářce, která se dostala do problémů. Během toho se ale musí věnovat i svým gangsterským povinnostem – boji ve válce, která mezi oběma gangy vypukla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

haj 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Jackieho filmů, který má opravdu skvělý a zajímavý příběh. Na jeho úkor je ve filmu sice o něco méně bojových scén, ale nadruhou stranu všechny jsou výborné. Hlavně závěrečný v továrně na provazy, který rozhodně patří mezi Jackieho nejlepší, i když sám Jackie ho překvapivě ve své Top ten neuvádí. Humor není ztřeštěný, což je jen dobře, protože by to škodilo příběhu, stejně jako nadbytek bojových scén. Jackie sám si tohoto filmu velice váží, jednak kvůli svému hereckému výkonu, ale hlavně kvůli režii a považuje ho za svůj nejoblíbenější (Police Story má nejraději ze všech svých akčních filmů). Jackie podle mě tímto filmem dokázal, že umí mnohem víc než jen bojovat, křenit se a dělat kaskadérské kousky, ale že je i výborný režisér a scénárista. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Film, který u Jackieho publika příliš nezabodoval a já se vlastně ani nedivím. Miracles je gangsterská komedie jak vystřižená z hollywoodské produkce 40. a 50.let. Aby také ne, když je to remake Hollywoodské komedie Podsvětí ve fraku. Jackie se na začátku zaplete do války dvou gangů a když ho umírající šéf jednoho z nich nedopatřením jmenuje svým nástupcem, tak se Jackkie stává mafiánským bosem. Od té doby se musí potýkat jak s opozicí ve svém gangu, tak i s konkurenčním gangem. Vše se zamotá, když se rozhodne pomoci ženě, která mu každý den prodává růži pro štěstí. To rozpoutá komediální smršť plnou záměn identit, odvádění pozornosti a únosů. Tento film se odlišuje nejen od Jackieho typické produkce, ale i od typické hongkongské produkce. Pryč je ďábelské tempo vyprávění, záběry trvají delší dobu a kamera sleduje postavy i skrz několik místností a skončí záběrem na dvě postavy na pozadí hong kongského zálivu a je zde i hudební číslo. Vypadá to epicky, vypadá to draze a je vidět, že Jackie se chtěl předvést i jako filmař. Akčních sccén tu není tolik, ale každá z nich je fenomenální a je vidět, že Jackie si nechal záležet na všech aspektech filmu. Jackie se předvede v bitce v restauraci, kde po něm konkurenční boss chce podíl v jeho podniku, ale hlavně v akrobatickém finále v továrně na provazy. To je jedna z nejlepších a nejoriginálnějších bitek Jackieho kariéry. Přestože má Miracles přes dvě hodiny, tak mi nepřišlo, že by někdy opadlo tempo vyprávění. Je to něco jiného, než Jackieho standart, ale já to mám hodně rád. Film ale finančně neuspěl a tak se Jackie vrátil k tomu v čem ho jeho fanoušci měli nejraději, ale mě definitivně přesvědčil o svém filmařském talentu. Škoda, že Jackie v 90. letech téměř přestal režírovat své filmy. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé splynutí kung-fu s gangsterským motivem okořeněné typickými čínskými taškařicemi a to celé v režii samotného představitele hlavní role Jackieho Chana, který je zároveň i autorem scénáře. Není to špatné, jen kdyby to nebylo tak dlouhé. Vzniká tu tak mnoho hluchých míst, které nudí a uzemňují zábavu. Zpočátku se příběh tváří vážně a naznačuje, kudy se bude ubírat. Jakmile přijde první komediální scéna a první dechberoucí zápas plný úžasných kaskadérských kousků a pádů, je jasné, o čem to bude. Dojem kazí na dvouhodinovou stopáž rapidně málo soubojů. Kdyby se snímek jenom trochu sestříhal a kdyby se vyhodili zbytečně hluché scény, mohlo by to mít mnohem větší 'drive'. Takhle snímek spadá do lepšího průměru, který neurazí, ale zároveň ani moc nenadchne. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Gangsterka ála doják, s lamáckou zvukovou stopou (všimli jste si někdy, jak moc zvuk a hudba ovlivňuje výsledný dojem z filmu?) a cool potyčkou na konci. Chcete-li si vychutnat to nejlepší ze stunt akcí Jackieho filmografie (ke kterým bytka ve výrobně lan bezesporu patří), checkněte raději dokument My Stunts, ve kterém zmiňovaná scéna nechybí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa Jackiemu fakt podarilo. Miestami mi to pripomínalo HARLEM NIGHTS s Eddiem Murphym, ale to bolo asi len zasadením filmu do podobnej doby, ináč spomenutý film prevyšuje o niekoľko poschodí. A nevadí ani dlhá stopáž, čo by pri iných filmoch Jackieho Chana možno znamenalo samovraždu. Akcia, humor...tak ako to Jackie dokaže! 5 stars. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Kaskadérský tým Jackieho Chana v roce 1990 vyhrál cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Rominator)
  • Filmová produkce se musela vypořádat s následky tajfunu, který zničil mnoho kulis, které bylo nutné znovu postavit, aby bylo možné snímek dotočit. (Rominator)

Reklama

Reklama