Reklama

Reklama

Křivák se skalpelem

(seriál)
  • Velká Británie Bad Surgeon: Love Under the Knife
Velká Británie, 2023, 2 h 40 min (Minutáž: 48–58 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Doktora Paola Macchiariniho proslavily revoluční transplantace průdušnic s kmenovými buňkami. Jeho objev má ale háček: umírají mu pacienti. (Netflix)

Recenze (24)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hippokratova přísaha dávno neplatí. Peníze a sláva vládnou i nemocnicím. Když se však z doktora stane řezník, tak jsou následky katastrofální. Dokument má dvě linie, protože Macchiarini podváděl nejen v lékařské, ale i vztahové rovině a obě jsou emočně velmi vypjaté. True crime Netflix vždy uměl, ovšem tady trefil další jackpot. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný True Crime Document, podobný Tinder Swindler, akorát z medicínského prostředí. Dr. Paolo Macchiarini je světoznámá kapacita, pracuje v nejlepší nemocnici na světě ve Švédsku v Karolínské nemocnici, léčí světové lídry a je proslaven díky revolučnímu pokroku v medicíně. Transplantace umělé průdušnice, má to však háček, umírají mu pacienti! Inteligentní chlap s tváří George Clooneyho, který je považován za hvězdu, sám se prohlašuje za boha, ale ve výsledku je to podvodník, manipulátor a vrah! který oklamal úplně všechny od pacientů, po kolegy chirurgy i své milenky. Nejlepší je hned první díl, který je nejvíc shocking a rozhodně z toho všeho mrazí. Pacienti sice transplantaci průdušnic po operaci přežijí, jenže v následujících dnech se jim přitíží a následuje smrt ( " Vykašlávala kusy masa ven!!). Netflix tyhle dokumenty zkrátka umí a když je k dispozici lákavý námět, je z toho většinou pecka. Tohle za vidění rozhodně stojí. Konec je klasicky k nasrání ( Krytí klinikou je k neuvěření). Opravdu další z řady příběhů, kde se divákovi otvírá kudla v kapse. 8/10. ()

Reklama

Habanera 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný námět, ale šitý horkou jehlou. Spíše, než věnováno psychopatickým rysům a hlubšímu zkoumání důvodu, proč se dopouštěl tak ohavných činů, je zde v popředí kladen důraz na prožitek lidí, které ho znali. Po vlně úžasu a euforie, přichází procitnutí, zděšení a opovržení. Chyběl mi zde pohled psychiatra a také pohled soudu, ale chápu z části i to, že téma je pořád čerstvé a citlivé a snad se v budoucnu dočkáme odpovědí, které nám v teto skládačce ještě chybí. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Človek vo veľmi veľkých mukách už súhlasí s kadečím. No dať sa na nejakú umelú rúru, ktorá má akože nahradzovať tvoj hrtan, lebo celý ti ho až po pľúca vydrbajú z hrude... To už je iba napísané nonsens. Nejaký škaredý šúľok umelej hmoty, vraj obalený kmeňovými bunkami, by mal zabrať na milióny ľudí, lebo vlastne neviem prečo. Kmeňové bunky na umelej hmote - drbe? Aj keby takáto absurdita fungovala, tak iba niekoľko rokov kvôli plastovej espirácii... ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Zázračný chirurg nebo vrah ? Pohádkový přítel nebo lhář ? Další ze šokujících příběhů z lékařského odvětví a tentokrát z prostředí chirurgů z elitní nemocnice, kde se udělují Nobelovky. Doktor, který se považuje za Boha a průkopníka, ale přitom mu krátce po operaci umělohmotné průdušnice umírají pacienti. Doktor, který je schopen snést modré z nebe své přítelkyni, ale jak se tak říká, je to až příliš krásné a dokonalé, aby to byla vše pravda. Doktor, který svým patologickým lhaním oklamal všechny okolo sebe, ať už své kolegy, nebo rodinu. Za mě až nečekaně povedené zpracování hrůzného příběhu, o kterém jsem doteď neslyšel. Palec nahoru i ostatním chirurgům a investigativním novinářům. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama