Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriálů z Ostravy přibývá jak hub po dešti a co léta nešlo, jde najednou jako po másle. V jednu chvíli vysílala Čt tři série/seriály z našeho regionu naráz. Dost mě překvapilo, že hlavní případ je inspirován skutečnou událostí, škoda, že se o ní nedozvíme víc. Třídílná série je kvalitně obsazená a stejně řemeslně i natočená. Do poslední chvíle není jasné, jak to celé dopadne. Bohužel je to jen další příklad toho, jak justice obecně zkrátka ani v 21. století nemůže postihnout všechny, i kdyby stokrát chtěla. Stejně tak znovu a znovu vidíme, že oproti běžným kriminálkám, kde jde všechno a hned, je to v reálu úplně jinak. Policisté mají stále obtížnější práci s dokazováním a pomalu je zázrak, když pachatele dokážou usvědčit a zákony a pravidla jim v tom nebrání. Není to klišé, když se řekne, že pachatelé mají větší práva než oběti a vyšetřovatelé, kdyby leckdy měli postupovat pouze v zákonných mezích by možná objasnili menší počet zločinů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak snad nikdy nemá dost. Když netočí filmy, tak točí seriály. Když netočí seriály, tak točí mini série. Pořád, neustále, všude ho je plno a pokaždé, když ho někde vidím, pokaždé mě námět zajímá. Vedlejší produkt se mu třeba povedl na jedničku. V hlavní roli tu jsou excelentně civilní Tomáš Maštalír a Martin Hofmann, jejichž postavy jsou detektivové, kteří si navíc hrají ještě na hrdiny. Takže je tu i docela obstojná akce a námět, který je vysloveně dobrý. Poměrně nekompromisní, ale dobrý. Ty tři díly jsme doma slupli jak malinu. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Policejní rada Vacátko by hodně koukal, bez jakejch vychytávek se musel obejít, páč to vypadá, že současná kriminalistika by bez možností testů DNA a lokalizací telefonů byla úplně v hajzlu. Oceňuju své oblíbence Martina Hofmanna a Pavlu Beretovou a především aplauduju komediálním vstupům Alberta Čuby, ještě že ho ten covid pomohl objevit. A vůbec nemám problém s otevřeným koncem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak umí kriminálky a rád si hraje s psychologií postav, ale pravdou je že ne vždy mu to vyjde. Vedlejší produkt je jeden z těch kousků kde to dopadlo tak nějak napůl. Samotná premisa která vede k zamyšlení zda je ok když se vyšetřovatel pohybuje v šedé zóně a využívá prostředků které nejsou úplně legální (a zlegalizuje si je až dodatečně) je rozhodně zajímavá (hodně kriminálek po celém světě to ukazuje jako běžnou praxi bez většího dopadu), ale tady to v posledním díle vyšumí do ztracena a za sebe sem čekal uspokojivější katarzi. Samozřejmě že ani v reálném životě nikdy všechno nevyjde jak by si člověk přál, ale tady Bebjak položil nějakou otázku a nakonec na ní nedokázal a nebo nechtěl odpovědět, čímž udělal z Vedlejšího produktu pouze další obyčejnou kriminálku bez přidané hodnoty…60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že takto prostinký scénář u moderní krimi série nepotkám. Ale chyba lávky, ocitli jsme se sto let zpět a šťastná náhoda střídu tu ještě šťastnější, abychom mohli poznat vraha. No aspoň ten závěr je takový pěkně realistický. Bebjak už pomalu upadá do rutiny a jeho krimi ztrácí ten šmrnc a napětí, co mívaly. Leč sledovatelné stále jsou. Maštalír je sledovatelný též, i když se svým plnovousem blíží k vizáži Rumcajse. Ale poslouchatelný fakt není. Sakra, ať mluví třeba finsky, když nechce mluvit slovensky, ale přestane mi prznit mateřštinu! Když si vzpomenu, jak se perfektně česky hovořící Chudík zdráhal přijmout roli Sovy, jelikož si právě v češtině nevěřil! Ano, vím, že Josef má být původem Slovák, ale pak se tedy táži, proč se nejmenuje Jozef? ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Seriál je inspirovaný skutečným případem. „Přál bych si, abychom dokázali u diváků vytvořit představu, že se dívají na realitu, která se odehrává přímo před jejich očima. Aby se při sledování strachovali o postavy, i když občas nerozumí tomu, co dělají, a ne vždy s nimi souzní, ale v konečném důsledku jim rozumí a chápou je,“ uvedl režisér Peter Bebjak. (SONY_)
  • Na natáčení se průběžně podílelo zhruba 275 komparzistů. (Česká televize)
  • Během filmování se před kamerou objevili také 3 skuteční policisté, 3 dozorci, 2 řidiči tramvaje, 2 reální záchranáři a 10 kaskadérů. (Česká televize)

Reklama

Reklama