Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Produkčně nejnáročnější scénou byla sekvence výbuchu v chatě, na které se vedle herců a členů štábu podíleli také hasiči, záchranáři, kaskadéři i odborníci na speciální efekty. (Česká televize)
  • Na natáčení se průběžně podílelo zhruba 275 komparzistů. (Česká televize)
  • Během filmování se před kamerou objevili také 3 skuteční policisté, 3 dozorci, 2 řidiči tramvaje, 2 reální záchranáři a 10 kaskadérů. (Česká televize)
  • V minisérii Vedlejší produkt vystupuje celkem 43 postav. (Česká televize)
  • Natáčelo se v Praze a Ostravě. (SONY_)
  • „Po odvysílání třídílné, Českým lvem oceněné minisérie Spravedlnost (od r. 2017), což byla má první spolupráce s Peterem Bebjakem, jsme dlouho hledali látku, kterou bychom mohli volně navázat na téma zločinu a trestu, spravedlnosti a osobní zodpovědnosti. Podařilo se nám to až s námětem Jakuba Režného a kriminalisty Aleše Preise,“ uvedla Kateřina Ondrejková, kreativní producentka. (SONY_)
  • Seriál je inspirovaný skutečným případem. „Přál bych si, abychom dokázali u diváků vytvořit představu, že se dívají na realitu, která se odehrává přímo před jejich očima. Aby se při sledování strachovali o postavy, i když občas nerozumí tomu, co dělají, a ne vždy s nimi souzní, ale v konečném důsledku jim rozumí a chápou je,“ uvedl režisér Peter Bebjak. (SONY_)
  • „Vedlejší produkt není klasickou kriminálkou, i když se v něm paralelně řeší rovnou dva případy, ale je spíše psychologickým dramatem, ve kterém jsou hlavní postavy vystaveny zkouškám, jež do děje vnášejí větší napětí než samotná detektivka,“ řekla kreativní producentka Kateřina Ondřejková. (SONY_)

Reklama

Reklama