Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Mylouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Produkčně skvělé zvládnutý ambiciózní cyklus, jehož díly se věnují životu jednotlivých skupin obratlovců v jejich přirozeném prostředí z makro- i mikro-pohledu, ale především chtějí vždy něco konkrétního sdělit. Monumentální provedení s obrovskou sdělností, poetikou i citlivostí k vnímání menších diváků, a přesto bez věcných kompromisů. ()

Los 

všechny recenze uživatele

Mnoho dokumentů jsem neviděla, ale tento přesto pokládám za jeden z nejkrásnějších. Tvůrci se snaží ukázat rozmanitost a krásu přírody a hlavně její schopnost přizpůsobit se...záběry jsou velmi kvalitní, stejně jako komentář, no prostě na tom asi nevidím žádnou chybu :) Kdybych si přírody nevážila i předtím, určitě bych s tím po shlédnutí začala. 10/10 ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Jeden z vůbec nejlepších přírodopisných dokumentů plný krásných záběrů, které vám doslova vyrazí dech. Kamera tady funguje na 1*....záběry z ptačí perspektivy na stáda buvolů, hejna ptáků a jinou migrující zvěř jsou jak z jiného světa. Zpomalené záběry na lov bílého žraloka aj. nám zase přibližují dokonalost těchto predátorů. Víc se nebudu rozepisovat, ani tisíc slov by nepopsalo ten zážitek, to se musí vidět a vcítit se. Člověk si dnes už jen díky takovým dokumentům uvědomí křehkost planety, na které žije. Nyní si vychutnávám všechny díly na blu-ray, jehož fullHD rozlišení dává tomu všemu další punc dokonalosti. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná sa o jeden z najpozoruhodnejších projektov na poli prírodopisného dokumentárneho filmu, aký som mal možnosť vidieť. Forthegill je jednoducho umelec, ktorý celú mozaiku príbehov a osudov živočisnej ríše pretransformoval do pozerateľného príbehu. S neskutočne pôsobivým komentárom od Attenborougha, ktorého podmanivý anglický prízvuk, rozpráva o veciach videných a nevídaných, robia s tohoto seriálu absolútnu lahôdku. K tomu pridám veľa záberov s vtáčej perpektívy a zrýchlený čas pri raste rastlín alebo stromov a keď k tomu prirátame dokonalé snímanie kamerou , tak vám zostáva pastva pre oči, ktorú si každý musí užiť po svojom. LENŽE, aj napriek komplexnosti toho tento seriál hovorí pramálo, čo je veľká škoda. Vidieť takto zblízka aj iné prírodné úkazy a živočíchy by bolo priam dokonalé. Takto sa musím uspokojiť so slovom - základ. Neukazuje nám nič viac a nič menej čo by sme sami nepoznali s iných dokumentov alebo kníh. V tomto prípade - forma zvíťazila nad obsahom, a práve v tomto prípade je to strašná škoda. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Příroda jako filmové plátno. Velkolepě pojatá mozaika života na naší planetě, jejímž smyslem není ani tak v úplnosti poznávat, zkoumat a objevovat jako spíš obdivovat, žasnout a fascinovat. U mě to vyhrály Pouště, Jeskyně a sekvence parazitujících hub z Džunglí. Dokument, kterého je pro TV skoro škoda. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama