Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Příroda jako filmové plátno. Velkolepě pojatá mozaika života na naší planetě, jejímž smyslem není ani tak v úplnosti poznávat, zkoumat a objevovat jako spíš obdivovat, žasnout a fascinovat. U mě to vyhrály Pouště, Jeskyně a sekvence parazitujících hub z Džunglí. Dokument, kterého je pro TV skoro škoda. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Attenborough ještě nezklamal, ale tady je snad ještě lepší, než kdy předtím. Brilantní je jediný slovo, který mě napadá. A to nemám HD. Nezaslouží si nic jinýho, než 100% hodnocení. Ti, co dali čtyři hvězdy ať si najdou jinou planetu k žití, protože na týhle nemůžou bejt nikdy spokojený. Těm, co dali ještě míň, už bohužel není pomoci. ()

Reklama

džanik 

všechny recenze uživatele

Spousta originálních záběrů, úhlů pohledu (úžasný přelet nad nejvyšším vdp. světa), celá řada divokých zvířat - jejich život - se zde představuje vůbec poprvé (rodinný život irbise..). V každém díle zcela netušená přírodní představení... Uvědomíte si, že naše planeta je naprostý zázrak stvoření. Díky Bohu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Co se mě týče, tak bych se naprosto nebál tento dokument označit, jako vůbec nejlepší dokument o přírodě kolem nás, jaký byl a troufnu si říct, že i dlouho bude, v historii kinematografie natočen. Je snad hříchem si tento dokument pouštět na televizoru menší úhlopříčky než je 130cm. Já měl zážitek ještě umocňen docela kvalitní 3D konverzí. Při několik geniálních pohledech kamery na větší propast či vodopády jsem snad pocítil i adrenalin v krvi, a to je skutečně jev se nevyskytující. Vizuálně je to naprosto překrásné. Co se týká informačního charakteru, tak si myslím, že dokument je opravdu velmi silně zpopularizován, takže je srozumitelný naprosto pro každého, třeba i absolutně nezasvěceného člověk. Za více než 9hodin se člověk doví skutečně mnoho věcí, o kterých neměl dříve třeba ani ponětí. Je trošku škoda, že moje srdce patří více vesmíru než naší planetě, a proto mě mnoho informací vůbec nezajímalo. Kouká se na to však krásně. Především veškeré podvodní záběry jsou natočeny tak geniálně, že si snad ani nechci představovat úsilí a čas autorů, který tomu museli věnovat. 4*. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Úchvatná podívaná, která se jen tak nevidí. Nádherné záběry, skvělý komentář, český dabing, hudba, která i tak dech beroucím záběrům přidává poslední stupínek k dokonalosti. Pokud si myslíte že jste viděli nejlepší přírodopisný dokument a nebyl to tento, měli byste přehodnotit svůj názor. Opravdu stojí za to vidět. Po několika dalších shlédnutých dílech dostává sousloví dech beroucí záběry další rozměr, to jste opravdu ještě neviděli. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno