Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Strašná americká předělávka celkem dobré komedie, kdy se opět potvrzuje, že když dva dělají totéž, není to totéž. Komedie je neskutečně málo vtipné a jediné vtipné kousky jsou ty, které člověk viděl už ve francouzské verzi. Tohle je jen film, který se natočil proto, aby Američané nemuseli číst titulky. Přidaná hodnota navíc není žádná. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ještě se stále najde spousta diváků považující tento snímek za třetí volné pokračování a těžko říci proč tomu tak je. Je to však bohapustý omyl, neboť se jedná o americkou verzi prvního francouzského snímku, jinak nazvaný jako remake. Svých rolí se opět zhostili Jean Reno a Christian Clavier, na které opět režisérsky dohlížel Jean-Marie Poiré, kterého však lze v titulcích najít pod jménem Jean-Marie Glaubert. Onu středověkou princeznu a pra pra předka si střihla Christina Applegate a z amerického pohledu nijak zvlášť špatně. Jenomže na čem snímek razantně trpí je scénář. Je jasné, že se na americké verzi nedá očekávat typická francouzská situační ztřeštěnost, ale tady je znát, že vše podstatné již prostě bylo jednou řečeno a tvůrci jakoby se k tomu už vůbec nechtěli vracet. Něco pobaví, ale radost snad z toho budou mít jen ti, co neviděli francouzský originál. Zkrátka a dobře, jedná se o další nepovedený americký remake skvělého francouzského filmu, kterému nepomohlo ani v hlavních rolích obsazení stejných herců. Tohle vzniknout už skutečně nemuselo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť oveľa lepšie a toto pokračovanie už nedosahuje tak humorne zábavných a bláznivých scén ako jednotka. Cesta do Ameriky nie je vôbec zlá pointa a dej sa zachovali, tiež scény sú takpovediac dobré, lenže už to nie je ono. Aspoň nie pre mňa. Mnohé scény ako prevzaté z francúzskeho originálu; tých pôsobiacich vážnejšie tu ale je menej a nie tak "roznežnených" ako v rade amerických komédií. Jeanovi Renovi viac sedia vážnejšie úlohy ako v Purpurových riekach či Leonovi. Alebo určite ako v takej Godzile. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Další úsměvné pokračování. Vtip převažuje spíše v první polovině, což je určitě dobře. Bohužel ta druhá polovina o to dost rychle přišla a stala se příliš nezajímavou. A myslím (mluvím snad i za ostatní), že by radši další díl být neměl. Hodně mě zklamal Jean Reno, že se mohl podepsat pod takovou ubohost jako jsou právě Návštěvníci. 40% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nelibě to zavání na sto honů co lejno prasečí... Recyklovaná zápletka původních Návštěvníků je naředěná tak, aby se dala zasadit do komerčním potenciálem oplývající Ameriky a výsledkem je beztvarý kravinec, který má s předchozí dvojicí filmů společného jen velmi málo. Jean Reno v roli rytíře Thibaulta je jen stínem ctihodného hraběte de Montmirail a to už vůbec nemluvím o nlulovém Clavierovi, před jehož Ondřejem by si famózní Jacquouille ani opovržlivě neuprdl. Jejich vzájemné jiskření nepřichází, dialogy jsou mdlé, bez vtipu, bez jadrnosti. Pokud jsem se smál, bylo to jen při nepovedeně okopírovaných scénách z předchozích dílů a to ještě jen v první části filmu. Ta druhá je poameričtělým paskvilem bez hlavy a paty a s Návštěvníky má společné jen mizerně hrající hlavní představitele. Duch předchozích dílů je nenávratně ztracen, nefunguje střih, dynamika dialogů, herecké výkony, prostě nic. Před odpadem tuhle komedii zachraňuje jen kapka nostalgie, která se mě při spatření Renovy tváře v přilbě zmocňuje... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • V závěru filmu je zřícenina hradu Corfe, která se nachází v anglickém kraji Dorset. (pavel11)
  • Film má dve verzie, americkú a francúzsku (pre európsky trh). Americká verzia začína logom Hollywood Pictures, prvá scéna sa odohráva v čase stredoveku a Thibaultova (Jean Reno) cesta na zámok je podfarbená voice overom. Francúzska verzia začína logom Gaumont Film a prvá scéna sa odohráva v súčasnosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama