Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pojem francouzská komedie kdysi znamenal něco úplně jiného, ale... říkejte mi klidně blázen, ale já mám Christiana Claviera docela rád. Tady sice hraje úplného kreténa, ale moc se mi líbil ve filmu Děda se dal na odboj a docela i v Operaci Corned Beef. Ostatně, v té druhé, noblesnější roli z tohoto filmu, je znamenitý. Tahle komedie vás místy pořádně uvede do rozpaků, možná trošku nakrkne přílišnou hlučností a vyčerpá snad trochu přehnaným množstvím destrukčních scén. Ale vsadil bych se, že vás taky velmi dobře pobaví. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane, pane, pane! Saracén v ďábelským povozu. Je to celý ze železa a jede to bez volskýho spřežení." Francie by dnes určitě potřebovala svého rytíře Godefroye de Montmirail, aby vyhnal všechny "výbušné" saracény ze země, ale bojí se to přiznat. Jenže Godefroy je zde a evidentně není připravený na žádné změny v režimu, lichotky, vynálezy ani multi-kulti, což dává šanci na vznik nejedné humorné scéně. Mě Návštěvníci zkrátka bavili a je mi smutno z toho, že si to dalšími návštěvami tak moc pokazili. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od této komedie jsem očekávala jistý vtipný směr, kterým se bude ubírat. Ovšem, přiznávám, že síla jejího totálně ujetého, bláznivého a nekončícího adrenalinového stylu, mě zprvu poněkud zaskočila. Poté jsem si již přivykla na zhruba hodinový nápor nekončících gagů, výjevů a dialogů, které mi zcela bezostyšně nebyly ochotny poskytnout alespoň malý oddech:) Chvílemi jsem měla pocit, že z těch komediálních "orgií" exploduje buď obrazovka, nebo má hlava:) Každopádně asi to nejbláznivější dílo, v čem jsem dosud Jeana Rena viděla. Začínám zvažovat, v kterých postavách je lepší. Jestli v těch gangsterských a "ozbrojených" či v těch komediálních:) ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výborná, originální francouzská komedie opravdu na úrovni! Tento film má opravdu perfektně propracovaný scénář, strašně rychlý spád, ohromné "české" hlášky Jean-Pierra a Jean Reno s Christianem Clavierem tu taky tvoří nezapomenutelnou dvojici. Český dabing od ČT patří taky k nejlepším, stejně jako v druhém díle. Jedna z nejlepších francouzských komedií. "Jsi paranoidní! Tady se na tebe přece nikdo nedívá!" ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asi nejbrutálnější humor vůbec. Humor, jemuž je absolutně jedno, že fekálností zcela dýše, rozebíraje nejžumpovatější vulgarity a používaje starou, osvědčenou hrubou sílu, jež naši bránici jednoduše nemůže nechat v klidu. A navíc - tohle je jasný, přehledný odkaz na moji nejmilovanější dobu, na období drsného, krutého, špinavého středověku, kdy páni nakládali se svými poskoky právem jako s hadry a nějaká neurozená holota se k nim nesměla přiblížit. A teď se něco takhle skvělého objeví v té době, v níž musím žít, a vyvolá kontrast z nejkrásnějších. Tihle dva hrdinové se adaptují náramně, když vidí černocha, neohlíží se na nějakoou rasovou rovnost a pádí vyhnat všechny pohanské saracény, jímž nestačila bitva u Poitiers, z Francie. Jen do toho! Nandejte to naší super civilizaci! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Godefroy (Jean Reno) v jednom z rozhovorů pronese, že u něj v království nezůstal už ani jeden hektar volné přírody na lov. Hektar a obecně metrický systém byl zaveden až po Velké francouzské revoluci roku 1789, zatímco film se odehrává v 11. století. (Mr.Hudson)
  • Film sa svojím rozpočtom 9,5 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama